Sun Below: Black Volume III (ep)

Canada is een land met heel degelijke metalbands. Voor de fans van atmosferisch heb je Unreqvited, voor liefhebbers van het meer beukende werk heb je Kataklysm en voor stoners heb je … wel, Seer. Sun Below is het vooralsnog in elk geval niet. ‘Black Volume III’ is een zeer middelmatige, bij wijlen tenenkrullend cliché ep die zich in niks onderscheid van voorgangers ‘II’ en ‘I’. De basdistortion staat doorheen de hele ep op maximum opengedraaid om toch maar dat vuile stoner / doom effect te krijgen, maar misschien ook om te maskeren dat de muziek geen verdere ambities heeft dan het absolute minimum. Niet om te zeggen dat het slecht is, maar dit is gewoon al duizenden keren gedaan en springt er op geen enkele manier tussenuit. Het opzettelijke seventies effect van de (twijfelachtige) vocals is wel tof, maar daarmee win je de originaliteitsprijs ook al niet (en met teksten over cannabis ook niet). Af en toe komt er wel wat variatie of een versnelling, maar het is simpelweg niet dynamisch en opwindend genoeg. De ietwat catchy afsluiter ‘Wires’ komt nog het meest in de buurt van een volwaardig nummer. Dit trio uit Toronto heeft goed opgelet tijdens het vak “Inleiding tot de stonermuziek”, maar daarbij stopt het ook. Geen meerwaarde tot de scene.

Sam Bruynooghe (40)

Independent Release

Tracklist: 1. Green Visions 2. Solar Burnout 3. Wires