Equilibrium naar Vosselaar.

Op 17 januari gaat de “Renegades Tour 2020” van Equilibrium van start. Het laatste concert van deze tournee is er op zondag 16 februari in Biebob te Vosselaar. Nailed To Obscurity en Lord Of The Lost zijn er tijdens deze tournee ook bij.

Nailed To Obscurity is een Duitse band die in 2005 werd opgestart. Het gezelschap drukt zich muzikaal uit aan de hand van melodic death metal waar ook een pak doom in terug te vinden is. De discografie van deze band telt op dit ogenblik vier full-albums waarvan ‘Black Frost’, dat begin vorig jaar in de winkelrekken verscheen, het meest recente is.

Met het eveneens uit Duitsland afkomstige Lord Of The Lost krijg je op muzikaal toch iets anders voor de kiezen. Dit gezelschap werd in 2007 opgestart en zorgt voor een mix van gothic metal, industrial en dark rock. De heren hebben ondertussen zes full-albums afgeleverd waarvan ‘Thornstar’ uit 2018 het meest recente is.

Ook Equilibrium is een Duitse band. Deze band werd in 2001 opgestart als epic folk metal band. Gaandeweg werd de sound gewijzigd. De folk invloeden werden voorzichtig weg gevlakt ten voordele van een symphonic metal geluid. Of de talrijke wijzigingen in de line-up daar voor iets tussen zitten, laten we in het midden. Je kan zes full-albums van Equilibrium – het meest recente, ‘Renegades’, werd vorig jaar op de markt gebracht – op de markt vinden die deze evolutie mooi weergeven. Wij, van MUSIKA, zijn alvast benieuwd of de vele fans van Equilibrium ook de gedachtengang van de band zullen volgen.

Op zondag 16 februari zullen we meer duidelijkheid krijgen of we Equilibrium nu als symphonic metal band moeten catalogeren of dat we hen nog in het vakje (epic) folk metal mogen onderbrengen. Dit neemt niet weg dat wij alvast uitkijken naar het concert van dit Duitse trio. Meer info vind je zeker op www.biebob.be

Foto’s Equilibrium @ HellFest 2017: Luc Ghyselen.