The Grenadines: Band On The Radio

Nog nooit eerder gehoor van The Grenadines? Wij ook niet. Toch is ‘Band On The Radio’ het tweede full-album van dit gezelschap. Je krijgt heel rustgevende rock te horen met een folky inslag die het waarschijnlijk heel goed zal doen in de V.S. waar je lange stukken over de “highways” kan gaan rijden. Maar denk er wel aan dat het echt rustige muziek is geworden. Ik bedoel er mee zorg toch dat je goed wakker blijft. Wij hebben het schijfje ondertussen aan een paar luisterbeurten onderworpen en we betrappen er ons op dat we soms bijna aan het wegdommelen zijn. Helaas komt er ook weinig variatie in tempo en ritme aan bod en zo zak je dan natuurlijk wel gemakkelijk weg. Gelukkig beschikt The Grenadines over twee vocalisten zodat er toch nog iets is om naar uit te kijken: wie van hen zingt het volgende nummer. Slechts een maal veren we wat op. Het uptempo gebrachte ‘For You I Would Die Again’ zorgt daarvoor. Spijtig genoeg zitten er niet meer nummers van dit kaliber tussen de overige tracks. Liefhebbers van de heel zachte nummers van Bruce Springsteen of Neil Young zullen hier misschien hun gading vinden, zelf zijn we absoluut niet onder de indruk wegens veel te zacht, te kalm, … te slaapverwekkend.

Luc Ghyselen (50)

Target Records Target 1808

Tracklist: 1. Fireworks 2. Brighter Days 3. For You I Would Die Again 4.A Letter 5. Sweetest Dream 6. High Heels 7. Rufio And The Rancor 8. The Band On The Radio 9. The Falling Of The Rain 10. The Mountains 11. Times Come In Blue 12. Brighter Days (radio edit)