Infirmum: Shadows Of The Past (single)

Infirmum: een nieuw naam in het firmament ontsproten aan het brein van Timo Solonen die eerder in metal milieus actief was in de jaren negentig. Nu komt de man eraan met dit Infirmum, een band / project waarmee hij een mix van doom en melodic death metal wil brengen. En eerlijk? Dit voorsmaakje op een eerste volwaardig album dat eraan komt eind februari is er eentje dat kan tellen. ‘Shadows Of The Past’ klinkt heel melodieus en grijpt eveneens terug naar het slome, trage tempo van doom, terwijl de sound ook een donker rand en diepe afgrond heeft. Op basis van dit ene nummer hebben we Infirmum al bij MUSIKA in het hart gesloten. We kijken dan ook vol verwachting uit naar het full-album dat de naam ‘Walls Of Sorrow’ heeft meegekregen.

Luc Ghyselen

Inverse Records

Tracklist: 1. Shadows Of The Past