Re-Machined: Wheels Of Time

Hou je van traditionele heavy metal? Check dan alvast ‘Wheels Of Time’ van het Duitse Re-Machined. De band uit de buurt van Mainz deed eerder al wat stof opwaaien met een ep in 2018 en komt er nu aan met een knap debuutalbum. ‘Wheels Of Time’ telt twaalf gedreven rockende nummers die al het goede uit de beginjaren van heavy metal bevatten. De knap opgebouwde nummers krijgen kop, middenstuk en staart, stralen kracht uit en zorgden voor pakken energie. Vernieuwend is het niet, maar elk van nummers nodigt uit tot headbangen, luchtgitaar spelen en uitbundig meebrullen. Zet dus je zorgen even opzij, schuif ‘Wheels Of Time’ in de cd-lader, draai de volumeknop op maximum en geniet pretentieloos van twaalf stevige nummers die ons vooral doen denken aan Accept en UDO, maar ook andere bands als Saxon, Iron Maisen en zelfs Thin Lizzy zijn door ons brein geschoten als we dit album aan een luisterbeurt hebben onderworpen. Nog ene pluspunt, althans naar onze smaak, is het feit dat de heren geen ballades hebben opgenomen, maar gewoon rechttoe rechtaan rockende nummers op ons afvuren. De krachtige vocalen en de mooie uitgetekende gitaarsolo’s zorgen er telkens opnieuw voor dat we Re-Machined in de armen hebben gesloten. Nee, absolute top is het niet, net zoals we ook niet echt uitschieters onder dit twaalftal kunnen noteren, maar dit album is wel een erg geslaagd debuutalbum geworden zodat we Re-Machined vanaf nu van wat dichterbij zullen volgen.

Luc Ghyselen (80)

Pride & Joy Music PJM 12159

Tracklist: 1. Heart On Fire 2. Prisoner 3. Brother Sun, Sister Moon 4. Re-Machined 5. In My Life 6. Wheels Of Time 7. To Hell And Back 8. No Master 9. Killing Words 10. Fear 11. Change Your Mind 12. Paradise Lost