Syryn: From The Depths

Syryn is een vrij nieuwe Canadese heavy metal / power metal band daar die pas in 2017 werd opgestart. Onlangs zorgde het gezelschap voor een eerste lyric video en die is dan ook terug te vinden op het wereldwijde web. ‘Dead Men Tells No Tales’ kan je als teaser beschouwen voor het eerste full-album van de band. Je hoort klassieke en krachtige heavy metal / power metal die schatplichtig is aan de groten uit het genre. Maar omdat Syryn ook een frontdame heeft met een stel krachtige stembanden denken we vooral ook aan bands als Battle Beast en het eveneens uit Canada afkomstige Unleash The Archers. ‘From The Depths’ opent met een klassiek te noemen intro. ‘Song Of The Syrynite’ laat de branding van de zee horen met prachtige vrouwelijke vocalen. Die gaan naadloos over in de eerste échte song op dit album. ‘Never Ending Nightmare’ kabbelt eerst nog rustig verder met de focus op de stem van Sloan Voxxkills. Later vallen krachtige riffs en stevige drums en stuwende basslijnen in. Een pak wisselingen in tempo en ritme later kunnen we stellen dat Syryn het niet onaardig doet, maar toch vooral steunt op de vocalen van de frontdame. Het heel korte ‘Inbriated Outcasts’ (nog geen twintig seconden) is opnieuw een soort van intro voor de volgende track en die laat een krachtige sound horen met toch opnieuw de vocalen in de hoofdrol. Deze ‘Three Sheets To The Wind’ klinkt een stuk vlotter en is vooral aan pak aanstekelijker zodat het nummer uitnodigt tot meebrullen. We slaan ‘Panic Room’ over: ook dit kan je als een intro beschouwen. ‘Unbreakable’ is een krachtig nummer dat qua opbouw niet echt speciaal te noemen is. Opnieuw zetten krachtige riffs, stevige drumpatronen en stuwende basslijnen de koers, maar het zijn opnieuw de vocalen die ervoor zorgen dat we geboeid blijven luisteren. Na opnieuw een intro, ‘Bound In Torment’, is er het op stevige riffs gebaseerde ‘Paradise For Demise’ en ja … je raad het al: het zijn opnieuw de vocalen die met de meeste aandacht gaan lopen. Na nog een intro krijg je ‘Dead men Tell No Lies’ voor de kiezen. Een krachtig nummer met zowaar heel knap gitaarwerk. Met ‘Adrift’ krijgen we nog een laatste intro te verwerken vooraleer ‘Through It All’ krachtig en stevig afsluit. Syryn heeft nog een pak werk voor de boeg willen ze aansluiten bij de internationale subtoppers in het (sub)genre. Maar, dat mag benadrukt worden, ze hebben wel een heel sterke vocaliste in de rangen. Als ze nu nog wat extra’s kunnen vinden om de gitaarsolo’s op het niveau van de vocalen te brengen zit een internationale doorbraak er zeker in. Nu houden we het gewoon op een mooi debuut van een band met een uitstekende vocaliste die we zeker in de gaten zullen houden.

Luc Ghyselen (72)

Independent release

Tracklist: 1. Song Of The Syrynite 2. Never Ending Nightmare 3. Inbriated Outcasts 4. Three Sheets To The Wind 5. Panic Room 6. Unbreakable 7. Bound In Torment 8. Paradise For Demise 9. Prelude To Fatality 10. Dead Men Tell No Lies 11. Adrift 12. Through It All