Saber Tiger: The Shade Of Holy Light (ep)

Al sinds 1981 sleutelen deze Japanse heavy metal rockers desondanks de eindeloze bezettingswisselingen aan de ene plaat na de andere. Deze keer krijgen we onder de arm van Sliptrick records een maxi ep voorgeschoteld die hoofdzakelijk bestaat uit live opnames daterend van november 2018 in Tokio. De nummerkeuze blijkt vooral in de richting van het album ‘Obscure Diversity’ te gaan. ‘The Shade Of Holy Light’ mag de eerste drie plaatsjes ter zijnen bezetting nemen, de eerste versie hiervan is er een die aangepast werd met een orkestrale toets, een fijne zet want dit nummer leent zich daar uitstekend toe, het power ballad gehalte krijgt een dramatischer kantje maar verliest zijn emotie niet. Daarna mogen we nog genieten van de album versie en een live versie van de song. Naadloos springen we dan naar het live gedeelte van het album wat met verve de kwaliteit van de band presenteert, muzikaal is dit zeker geen teleurstelling, de vocalen van Takenori Shimoyama houden stand en snijden door merg en been. Nummers zoals ‘The Crowbar Case’ en ‘The Angel Of Wrath’ tonen aan dat er tussen het gitaarspel van Yasuharu Tanaka en Akihito Kinoshita geen speld tussen te krijgen is wat voor strakke en afwisselende duels zorgt. De up tempo riffs zorgen voor een stevige dynamiek maar ook de progressieve passages worden live feilloos door de chaos heen gebracht. In afwachting tot een nieuw full album lijkt mij dit een aardige zoethouder voor de Saber Tiger fans van het eerste uur.

David Vandewalle (76)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. The Shade Of Holy Light (Orchestra Version) 2. The Shade Of Holy Light (Album Version) 3. The Shade Of Holy Light (Live) 4. The Crowbar Case (Live) 5. Dying Breed (Live) 6. The Worst Enemy (Live) 7. Push (Live) 8. The Hammer (Live) 9. Angel Of Wrath (Live)