HammerFall in Antwerpen.

Op woensdag 5 februari stopt de “World Dominion Tour 2020’” van HammerFall in Trix te Antwerpen. Op zich al een reden genoeg om die avond vrij te houden. En als je dan nog weet dat je, naast de show van HammerFall, ook nog Battle Beast en Serious Black aan het werk kan zien, is er eigenlijk geen enkele reden meer om niet naar Trix af te zakken.

Serious Black is een internationaal power metal gezelschap dat in 2014 van start ging. Het gezelschap zorgde eerder voor vier albums, aan inspiratie geen gebrek dus bij Serious Black, en nummer vijf, ‘Suite 226’ ligt op 31 januari 2002 in de winkelrekken. Meteen een ideale gelegenheid voor dit gezelschap om hun nieuwste album voor te stellen.

Het Finse Battle Beast wordt aangekondigd als “special guest” tijdens deze tournee. Battle Beast staat voor ene mix van heavy metal en power metal. De band werd in 2005 opgestart en won in 2010 de prestigieuze “Wacken Open Air Metal Battle Contest”. Een eerste full-album, er waren al een pak demo’s aan vooraf gegaan, bevestigde al het goede wat over de band werd verteld. Daarna werd Battle Beast enkel groter. Zelfs de vervanging van vocaliste Nitte Valo in 2012 door Noora Louhimo was geen rem op een verdere doorbraak, integendeel. De schare fans voor Battle Beast wordt na elk nieuw album enkel groter. En als je dan nog weet dat ze live nog iets krachtiger en snediger uit de hoek komen, wil je dit concert absoluut niet missen.

Het Zweedse HammerFall is er reeds sinds 1993 en nog steeds lijkt er geen sleet te zitten op aanstekelijke, maar heel krachtige power metal van de band. Een eerste full-album van HammerFall, ‘Glory To The Brave’, was er in 1997 en dit was meteen een stevig schot in de roos. Album nummer elf, ‘Dominion’, was er vorig jaar en nog steeds lijkt het HammerFall voor de wind te gaan. Vernieuwend kan je HammerFall niet echt noemen, maar als je telkens opnieuw heel knappe en sterke albums aflevert, hoeft dat natuurlijk niet. Voeg daaraan toe dat de band tijdens live concerten nog iets boven zichzelf uitstijgt en je begrijpt dan dit een memorabel concert kan worden. Verwacht natuurlijk een aantal nummers uit de nieuwste schijf, maar ook oudere “kalssiekers” zal de band niet vergeten.

Meer info omtrent dit concert vind je op www.trixonline.be of www.biebob.be

Foto’s HammerFall @ Trix 2017: Luc Ghyselen.