Dragonforce bij Kavka Zappa.

Op maandag 3 februari is het Britse Dragonforce te gast in Kavka Zappa te Antwerpen ter gelegenheid van hun “Extreme Power Metal Eruope 2020 – Level I”-tournee. Het is de allereerste halte tijdens deze tournee die verder ook plaats biedt aan Frozen Crown en Athanasia.

Athanasia ging in 2016 van start al kende twee derde van dit gezelschap een voorgeschiedenis als Ascension. Athanasia zorgt voor groove metal met verschillende extra invloeden. Hun debuutalbum ‘The Order Of The Silver Compass’ werd vorig jaar op de markt gebracht.

Frozen Crown komt dan weer uit Italië en meer bepaald uit Milaan. Frozen Crown werd in 2017 opgestart en zorgde ondertussen voor twee full-albums. De band staat voor power metal en zorgt toch voor een speciaal randje daar de vocalen worden gedeeld door multi-instrumentalist en “mastermind” van de band Federico Mondelli en zangeres Giada “Jade” Etro.

Het Britse Dragonforce is er al sinds 2001 en zorgde reeds voor acht full-albums waarvan het meest recente ‘Extreme Power Metal’ als titel meekreeg. Meteen weet je waar Dragonforce voor staat: power metal. Maar ook elementen van speed metal zijn er te vinden in de sound van dit gezelschap. Zowel Herman Li als Sam Totman, de twee drijvende krachten achter de band, zijn superbe gitaristen, zodat liefhebbers van vingervlugge, maar smaakvolle gitaarsolo’s op hun wenken zullen bediend worden.

Voldoende redenen vinden wij van MUSIKA om maandag 3 februari in je agenda te markeren en massaal af te zakken naar Kavka Zappa voor deze drie bands. Meer info vind je op www.kavka.be