Shadow Breaker: Shadow Breaker

‘Shadow Breaker’ is het titelloze debuut van een Franse band, of moet ik zeggen een project, van twee oudgedienden uit het wereldje van hard rock / heavy metal. Gitarist / bassist Chris Savourey en vocalist Franck Midoux kennen elkaar reeds sinds de jaren negentig. Onder de naam Savourey zorgden de heren in 1998 voor het album ‘Dreamland’. In 2001 formeerden de heren Northwind waarvan een jaartje later ‘Seasons’ op de markt kwam. Maar ook daar kwam een einde aan en het duo verloor elkaar wat uit het oog. Tot nu dus. Met Shadow Breaker kiest het duo resoluut voor hard rock / classic rock die heel duidelijk schatplichtig is aan de sound uit de jaren zeventig en tachtig. Yannick Pierre verzorgt de drumpatronen op de eerste acht tracks, terwijl Christophe Pichot de laatste track voor zijn rekening neemt. Nergens kleurt Shadow Breaker buiten de afgebakende lijntjes van het genre. Je verkrijgt dus een solide basis van drums en bass te horen, krachtige riffs, melodieus rockende gitaarsolo’s en bijpassende vocalen. Terwijl we nog niet echt “in the mood” waren kwam opener ‘City Of Lights’ al voorbij. Niet slecht, maar toch een beetje te gewoontjes om een blijvende indruk na te laten. Maar daarna gaat het een stuk beter voor Shadow Breaker. En nee, we worden niet uit onze sokken geblazen, maar het gezelschap weet van wanten. De vocalen klinken goed en je wordt soms spontaan uitgenodigd tot meezingen. Maar de grootste aantrekkingskracht bij dit soort van muziek blijven de gitaarsolo’s en die zijn verzorgd, melodieus en laten je je luchtgitaar omgorden. We komen dan ook tot de conclusie dat Shadow Breaker een mooi visitekaartje heeft afgeleverd die fans van het genre gerust mogen checken. Er zit veel kans in dat ze met dit album onder de arm de platenzaak verlaten.

Luc Ghyselen (76)

Pride & Joy Music PJM 12142

Tracklist: 1. City Of Lights 2. More Than Feeling Alive 3. I’ve Found Myself 4. Heartquake 5. Hang On 6. Louder 7. Ruby Baby 8. Out Of The Shadow 9. Fly Me