Lovekillers Feat. Tony Harnell: Lovekillers Feat. Tony Harnell

Tony Harnell, die een ruime tijd de vocalen van TNT voor zijn rekening nam, is terug met deze Frontiers AOR band, waar ook Alessandro Del Vecchio (Hardline, Revolution Saints, Kee of Hearts) bas en keyboard speelt. Zet daar nog gitarist Gianluca Ferro en drummer Edo Sala bij en we kunnen spreken van een zoveelste melodieuze superband. Alhoewel dit hun debuut is mogen we dus wel enig vuurwerk verwachten. Tony, die tot één der beste vocalisten in het rockgenre behoort, konden we ook al in Starbreaker eerder dit jaar horen. Mastermind in het Frontiershuis Alessandro schreef samen met Tony het album, maar nam ook de productie voor zijn rekening. ‘Alive Again’ begint langzaam opbouwend maar al vlug word je bij de keel gegrepen door het gitaargeweld van Gianluca en de zachte maar geweldige vocalen van Tony. ‘Hurricane’ gaat op dat elan verder door binnen te vallen met een snijdende gitaarriff. Een gitaarsolo leid ons via balladachtige vocalen naar een melodieuze rocker om “U” tegen te zeggen. De intense zanglijnen in beide nummers zorgen meteen voor twee pareltjes. ‘Ball And Chain’ begint met keyboard maar komt daarna wat steviger uit de hoek. Het nummer is niet erg energiek, maar kent een zalige en onderhoudende gitaarsolo. Een pak rustiger is ‘Who Can We Run To’, die met piano begint. Wanneer ook drum en gitaar invallen, lijkt het alsof we een steviger nummer krijgen, maar de breekbare zang van Tony zorgt voor de nodige intimiteit. Zwevend tussen piano en stevigere combinatie ontpopt deze ballad zich naar een powerballad. Het typische eighties klinkende intromoment van ‘Higher Again’ is een combinatie van ritme, melodieus gitaarverweer en een catchy melodie. Het refrein nodigt uit tot meezingen. De tragere passages in ‘Across The Oceans’ en ‘Bring Me Back’ laten nog eens horen wat Tony in zijn mars heeft. Terug wat de schroeven aanspannen voor ‘Now Or Never’, dat het TNT-geluid van weleer oproept. Ritmische gitaren en een doordravende beat dragen dit nummer van begin tot eind. Zelfs een fantastische gitaarsolo kan het ritme niet breken. Een stuk dramatische klinkt de ballad ‘Heavily Broken’, waar Tony het opneemt tegen diepe pianoklanken en snijdende gitaren. Ook ‘No More Love’ kent die ballad-momenten, maar varieert die met snedige rockmomenten waar de randjes van het genre opgezocht worden. Eindigen met een ballad is soms een verkeerde boodschap achterlaten maar als dat op de manier is waarop de heren ‘Set Me Free’ gemaakt hebben, hoor je mij niet klagen. ‘Lovekillers’ van Lovekillers is een (zoveelste) keigoede plaat van top muzikanten, die door hun samenwerking een product op de markt zetten dat de som van de elementen overtreft. Geen verrassingen maar toch kent dit album enkele straffe nummers. Het album klinkt modern en fris en het feit dat de vaak voorkomende opvullers ontbreken, zorgt ervoor dat dit een aanrader is, in het erg grote aanbod van goed materiaal in dit genre van deze dagen.

Rocking Klingon (87)

Frontiers Records FRCD 997

Tracklist: 1. Alive Again 2. Hurricane 3. Ball And Chain 4. Who Can We Run To 5. Higher Again 6. Across The Oceans 7. Bring Me Back 8. Now Or Never 9. Heavily Broken 10. No More Love 11. Set Me Free