A New Tomorrow: Universe

‘Universe’ is het debuut van A New Tomorrow, een nieuwe naam in de wereld van melodic (hard) rock. De band werd in de Britse hoofdstad London opgestart in 2009 door Alessio Garavello (vocals, gitaar) en Andrea Lonardi (bass). Later kwamen daar Tim Hall (drums) en Michael Kew (gitaar) bij. Voor deze ‘Universe’ was er ook al met ‘Incandescent’ een ep die dateert van 2012. Elf tracks telt het debuut en die laten ons een gepolijste rockende sound horen die schatplichtig is aan bands als Green Day tot Alter Bridge. Dat betekent dus gemakkelijk in het gehoor liggende rock nummers die stuk voor stuk zo op een radio zender als Studio Brussel kunnen. Een heel pak van die luisteraars zal zich dan ook duidelijk kunnen vinden met de mooie op gitaar geënte rockende uitvoeringen. Voeg daar mooie cleane vocalen aan toe die fraai worden ondersteund door melodieus rockend gitaargeweld en klaterende drumpatronen. Af en toe gaat de voet nog eens van het pedaal en krijg je een ballade of gevoeliger nummer te horen. ‘Step Into The Wild …’ is daar een mooi voorbeeld van, terwijl het zeemzoete begin van ‘… Home’ het er nog eens vingerdik oplegt. Ons doet het allemaal maar weinig, zonder dat we de kunde van het viertal willen minimaliseren, maar voor ons mag toch allemaal iets krachtiger, steviger, harder en ja zelfs donkerder en dreigender. We zijn er wel van overtuigd dat er een pak liefhebbers zijn voor dit soort muziek, maar aan ons is ‘Universe’ van A New Tomorrow alvast niet besteed. Een nieuwe dageraad brengt dit gezelschap dus, naar onze smaak, alvast niet.

Luc Ghyselen (60)

Frontiers Records FRCD 1002

Tracklist: 1. I Wanna Live 2. A Million Stars 3. Golden Sands 4. Ignition 5. Mother Earth Is Calling 6. Mountains 7. Step Into The Wild … 8. … Home 9. Multitude Of Nothing 10. Universe 11. Abrasive