Black Palle: Black Palle

Black Palle is een nieuwe band uit de Finse hoofdstad Helsinki. Begin 2018 gingen drie vrienden – Igor Tanska (bass), K.T. Koivunen (drums) en Pastori Leif Kylliäinen (gitaar) – aan de slag met materiaal dat Pastori nog op de planken had liggen. Wat later werd met Palle Wishbone een vocalist gevonden. Black Palle was geboren en debuteert nu met dit titelloze full-album. Je krijgt twaalf heel traditionele heavy metal tracks te horen die niets nieuws aan het genre toevoegen. Krachtige riffs, stevige basslijnen en goede drumpatronen: het zit allemaal verwerkt in het geheel. Voeg daar een krachtige stem aan toe en je kan natuurlijk op pad. Maar zo worden er elk jaar tientallen bands opgestart. Velen raken niet veel verder dan het repetitielokaal en misschien wat concerten in een lokaal café voor een pak vrienden en / of bekenden. En dat is precies het stadium waar Black Palle zich nog in bevindt: leuk en goed voor een pak vrienden en kennissen of om eens te horen op een lokale kermis. Het viertal zal dan waarschijnlijk het beste van zichzelf geven, een heel goede tijd hebben op het podium en … met voldoende gerstenat in de buurt zullen ook een pak muziekliefhebbers hier van genieten, maar meer moet je niet achter Black Palle zoeken. Wil de band internationaal gaan meespelen is er toch nog heel veel werk aan de winkel!

Luc Ghyselen (58)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Death Comes To All 2. Curse Of Deadly Lake 3. Nuclear Holocaust 4. Rush To The Grave 5. And You Know The Rest 6. Gambling With The Devil 7. Long Way To Go 8. Heavy Metal From Hell 9. Already Gone 10.Stand As A King 11.Devil`S Band 12.Time To Die