Abbath op zondag 26 januari in Trix Club.

Zondag 26 januari: een dag dat een groot aantal black metal fanaten reeds hebben aangekruist in hun agenda. De reden is vrij eenvoudig: Drie bands uit het genre zijn dan te gast in Trix Club te Antwerpen als onderdeel voor de “Outstrider 2020 European Tour” onder aanvoering van Abbath.

1349 mag de avond openen. Deze Noorse black metal band werd in 1997 opgestart en zorgde ondertussen voor zeven full-albums waarvan het heel knappe ‘The Infernal Pathway’, dat pas onlangs in de winkelrekken te vinden is, het meest recente is.

Daarna is het de beurt aan Vltimas. Vltimas werd in 2015 opgestart en zorgde eerder dit jaar voor een fel gesmaakt debuutalbum. Ook ‘Something Wicked Marches In’ is zo’n knap album. En alhoewel de band nog niet echt veel kilometers op zijn teller heeft staan, zijn de leden ervan doorgewinterde toppers in het (sub)genre. David Vincent (vocals), Flo Mounier (drums) en Rune “Blasphemer” Eriksen (gitaar) kunnen dan ook pakken adelbrieven voorleggen.

En dan is het tenslotte de beurt aan Abbath. Abbath ging ook in 2015 van start nadat frontman Abbath opstapte bij Immortal. Al vlug zorgde hij voor een gesmaakt titelloos debuut. Eerder dit jaar was er dan het tweede full-album van de band. En ook dat album kreeg schitterende besprekingen. – Van deze drie albums vind je alvast een bespreking in onze rubriek “CD Review”. –

Maar tijdens live concerten zorgt elk van deze bands ervoor dat je als liefhebber van het (sub)genre nog wat extra donkere kracht meekrijgt. Meer info vind je alvast op www.trixonline.be

Foto’s Abbath @ Alcatraz Hard Rock & Heavy Metal Festival 2017: Luc Ghyselen.