Wolfpakk: Nature Strikes Back

Hou je van traditionele melodic heavy metal? Hou je van goede en krachtige vocalen? Hou je van melodieus en vingervlug gitaarwerk? Dan is het de nieuwe van Wolfpakk hoogst waarschijnlijk volledig je gading. Wolfpakk is een Duitse band, of mag ik stellen project, van Michael Voss (gitaar, vocals) en Mark Sweeney (vocals). Beiden kennen al lang de klappen van de zweep en zijn verbonden met tal van andere band en projecten. Maar ook onder de naam Wolfpakk maakt het duo furore, want met ‘nature Strikes Back’ is het duo aan een vijfde full-album toe! De heren schrijven alle nummers zelf, maar laten telkens een hele rij aan gasten opdraven om het album in te zingen of in te spelen. Dit is dit keer niet anders en voor elk nummer op dit album zorgde het duo voor een andere vocalist, terwijl ze ook zelf achter de microfoon staan. Daarnaast maken ook een pak gitaristen, bassisten en drummers hun opwachten. Toch is deze ‘Nature Strikes Back’ een vloeiend geheel geworden, want elke track mag je in het vakje (melodic) heavy metal onderbrengen. Ja, je hebt het goed begrepen, nu en dan wordt het accent wat meer richting melodie opgeschoven om tijdens een volgende track duidelijkere de kaart van kracht te trekken. En zo krijgt elk nummer een stevige basis van bass en drums, zorgen krachtige riffs voor de omlijsting, mogen melodieuze en / of vingervlugge gitaarsolo’s een deel van de spotlight opeisen en zijn krachtige vocalen misschien wel de voornaamste trekpleister op dit album. Wij lieten het album ondertussen al heel wat toertjes draaien in onze cd-speler en zijn ondertussen dan ook gevallen voor dit elf tracks tellend album. Vernieuwend is het allerminst, maar elk van de nummers verenigt kracht en melodie tot een vloeiend geheel. We zijn er dan ook van overtuigd dat heel wat metal liefhebbers hier minstens een song, waarschijnlijk zelfs meerder, in zullen vinden die hen uitermate bevalt. Onze luistertip? Het gedreven en energieke ‘Revolution’ met als gastvocalist Frank Beck (Gamma Ray) en een sublieme vingervlugge gitaarsolo van Jeff Waters (Annihilator). Kunnen we dit ook live op de planken verwachten of blijft dit een studio-project?

Luc Ghyselen (84)

Massacre Records MASDP 1097

Tracklist: 1. Nature Strikes Back 2. The Legend 3. Beyond This Side 4. Land Of Wolves 5. Under Surveillance 6. Restore Your Soul 7. Lone Ranger 8. One Day 9. Revolution 10. A Mystery 11. Lovers Roulette