Rage: Wings Of Rage

Het Duitse Rage werd in 1986 opgestart en nog steeds staat vocalist / bassist Peter “Peavy” Wagner aan het roer van dit gezelschap dat in zijn carrière al een paar keer serieus zijn muzikale koers wijzigde, maar daar steeds mee weg kwam. Traditionele heavy metal, speed metal, power metal, thrash metal en zelfs symphonic metal kwamen op de tweeëntwintig albums al aan bod. Voor album nummer drieëntwintig, deze Wings Of Rage’, probeert Rage het beste van al die muzikale (sub)genres te bundelen op een full-album. En het moet gezegd: de twaalf tracks op dit nieuwe album laten een verscheidenheid van (sub)genres aan bod komen, maar toch klinkt het geheel als een collectief en hoor je in elk nummer opnieuw waar Rage voor staat. Daar zijn de krachtige vocalen van Peter “Peavy” Wagner natuurlijk voor een groot deel debet aan. Maar ook zijn pompende basslijnen, de krachtige en strakke drumpatronen van Vassilios “Lucky” Maniatopoulos en het krachtige gitaarspel, opgeluisterd met melodieuze solo’s, van Marcos Rodriguez helpen natuurlijk de sound van Rage intact houden. Liefhebbers van thrash metal zullen eerder kiezen voor o.a. ‘True’, ‘Wind Of Rage’ of ‘Don’t Let me Down’. Power metal fanaten zullen dan eerder nummers als ‘Tomorrow’ of ‘Chasing The Twilight Zone’ als favorieten naar voor schuiven, terwijl symphonic metal fans hun hartjes zullen ophalen aan het bombastische en majestueuze ‘A Nameless Grave’ dat vooraf gegaan wordt door het korte mysterieuze en dreigende ‘Shadow Over Deadland (The Twilight Transition)’ of de ballade ‘Shine A Light’. Voor elk wat wils dus. Ook willen we nog vermelden dat Rage hier een nieuwe versie neerzet van ‘Higher Than The Sky’ getiteld ‘HTTS 2.0’, een nummer origineel terug te vinden op het album ‘End Of All Dyas’ (1996) waarmee Rage andermaal bewijst dat men doorheen de lange carrière al fantastische dingen liet noteren. En zoals het er nu naar uit ziet, zijn Peter en Rage nog bijlange na niet uitgezongen. ‘Wings Of Rage’ is daar opnieuw een bewijs van.

Luc Ghyselen (85)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. True 2. Let Them Rest In Peace 3. Chasing The Twilight Zone 4. Tomorrow 5. Wings Of Rage 6. Shadow Over Deadland (The Twilight Transition) 7. A Nameless Grave 8. Don`t Let Me Down 9. Shine A Light 10. HTTS 2.0 11. Blame It On The Truth 12. For Those Who Wish To Die