Prophets Of The Apocalypse: Treshold Of War

Tennessee is bij ons in muzikale zin voornamelijk bekend als het Mekka van de countrymuziek. Zeer weinig met metal te maken dus (de band Whitechapel springt ons te binnen, maar dat is het ook). Deze week krijgen we echter teken van leven uit de Amerikaanse staat. Prophets Of The Apocalypse is een éénmansproject die zich naar eigen zeggen richt op dark thrash metal. Thrash metal is het wel, zij het met wat andere invloeden erdoorheen gedruppeld. De eerste golf van black metal komt in onze gedachten, meer bepaald Bathory dan. Wat ouderwetse death metal kunnen we ook ontwarren (in ‘Trophies Of War’ bijvoorbeeld). Over wat die “dark” dan kan omhelzen kunnen we discussiëren. Naar mijn mening kan het misschien draaien om de solo’s die een melancholische sfeer dragen. Pete Serro is het enige lid van de band (had hij het beter ingekort tot Prophet Of The Apocalypse), en neemt alle instrumenten voor zijn rekening. Op zich is alles dan ook goed genoeg ingespeeld en vooral het gitaarwerk stijgt er positief bovenuit. Helaas denken we dat de productie ook in de handen ligt van dit sujet (opzoekingswerk levert ons niets anders op), en daar wringt het schoentje. De solo’s klinken een pak luider dan de overige instrumenten, wat ons soms durft te overvallen. De overige instrumenten klinken ruw, wat ons niet stoort. Thrash metal mag zeker franjeloos en wat gevaarlijk zijn. Maar het grootste hekelpunt zijn de vocalen. In de meeste gevallen zijn ze gewoon ondergesneeuwd in de productie. Tot ze in ‘Burn The Dead’ opeens BOVEN ALLES KOMEN! Een mens zou van meer gefrustreerd worden, je zou haast denken dat onze promo corrupt is. Dat Prophets Of The Apocalypse met ‘Threshold Of War’ nog maar aan zijn debuut toe is verzacht enigszins de omstandigheden. De band is nog jong, de ep ‘War Metal’ uit 2018 was hun eerste teken van leven. Toch raden we een professionele productie aan voor de opvolger. Het gros van de elf nummers is wel genietbaar doch niet echt memorabel. Er is wel nog wat werk weggelegd voor de brave man, maar aangezien hij bewijst dat hij werkethos heeft kan dit geen probleem zijn.

Levi De Luycker 60)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. Ashes 2. Maze Of Doom 3. Burn The Dead 4. Shield Maiden 5. Trophies Of War 6. Dead Winter Night 7. Hierarchy Of Terror 8. Ancient Wars 9. Never Retreat, Never Surrender 10. Crush Thy Enemy 11. Skye Ablaze