Miles To Perdition: 2084

Miles To Perdition is afkomstig uit een van de kleinste landjes in Europa: Luxemburg. Het gezelschap ging in Esch-sur-Alzette van start in 2007 en zorgt voor een heel stevige mix van melodic death metal. ‘2084’ is het tweede full-album van Miles To Perdition dat zo’n vijf jaar na het eerste full-album, ‘Blasphemous Rhapsody’, op de markt wordt gebracht. Met opener ‘Final Warning’, een kort niemendalletje met wat gesproken tekst, laat de band nog niet echt in zijn kaarten kijken. Maar eens het titelnummer uit de speakers knalt weet je het. Dit is echt wel heel agressieve melodic death metal die aan een uiterst energiek tempo wordt gebracht. Met ‘Terror Of Lies’ gaan de heren op de ingeslagen verder. En daar kunnen we twee termen op kleven: agressief en aan een waanzinnige snelheid gebracht, zodat hun eigen verwoording van hun sound zeker niet mis staat: “agressive melodic death metal playes at breakneck speed”. En zo razen de heren doorheen dit schijfje. ‘To The Guns’, ‘SO.M.A.’, Divide Et Impera’ worden aan dat zelfde enorm hoge tempo door de speakers gespuwd. Nu en dan wordt een (heel) kort accentje van rust meegegeven, maar die beperkend e heren echt tot een minimum. En toch klinkt niet elk nummer als het voorgaande. Wat Cognitive Diss…’ dan plots doet, verbaast ons werkelijk. Dit is post rock die kan gebruikt worden in een serie als ‘Twin Peaks’, een populaire reeks begin jaren negentig: mysterieus en in dreigende duisternis gehuld. Paradepaardje is dan uiteindelijk de meer dan dertien minuten durende afsluiter ‘Doom’ die niets, maar dan ook niets, met het genre te maken heeft, want ook in deze track gaat er super snel aan toe. Overdonderd door deze 2084 zijn we zeker niet, maar we kunnen niet ontkennen dat we wel genoten hebben van het werk van Miles To Perdition. Indien melodic death metal je ding is, leg dan zeker je oor eens te luisteren bij dit gezelschap. Naar onze smaak mag Miles To Perditon nog zo’n pakkende, op speed gebrachte, albums afleveren.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Final Warning 2. 2084 3. Terror Of Lies 4. To The Guns 5. S.O.M.A. 6. Divide Et Impera 7. Cognitive Diss… 8. Doom