Motorjesus: Live Resurrection

No nonsense hard rock ‘n’ roll is wat je krijgt tijdens een concert van het Duitse Motorjesus. Motorjesus werd in 2006 opgestart, telde al een aantal wisselingen in de line-up maar blijft onverstoorbaar verder razen. Vier full-album zijn daar het tastbare bewijs van, terwijl de heren nu een eerste live album op de wereld loslaten. Het huidige vijftal – Andy Peters (gitaar), Chris “Howling” Birx (vocals), Patrick Wassenberg (gitaar), Dominik Kwasny (bass) en Philipp Kohout (drums) – grasduint mooi in hun discografie op zoek naar “oud” en “nieuw” werk die voor een gedreven en energiek live set zorgen. Dat de sound van de heren wat schatplichtig is aan Motörhead nemen we er met de glimlach bij, want het gezelschap scheurt knap doorheen de bochten op dit energiek klinkend album. Hier en daar wordt de vaart wat uit de show gehaald mist de “tussendoor verhaaltjes” van Chris, die ondergetekende minder smaakt. Maar dan kan ook aan het feit liggen dat die in het Duits worden gebracht en daar mijn kennis van het Duits nu ook niet bepaald “top” te noemen is, … Maar als je daar doorheen kunt kijken, en dat lukt best wel, krijg je een set no nonsense hard rock ‘n’ roll die gedreven, energiek en krachtig uit de speakers knalt. Waarschijnlijk is dit ook precies wat je kan en mag verwachten tijdens de live concerten van de heren – Een paar collega’s bij MUSIKA zagen de band onlangs nog aan het werk (zie rubriek “Concert Review”). – Ik ben absoluut niet overdonderd, maar kan me wel inbeelden dat er een stevig feestje kan ontstaan wanneer Motorjesus zonder veel franjes en tierlantijntjes van jetje geeft En … voor pretentieloos amusement, met graag wat gerstenat bij de hand, ben ik ik steeds te vinden. En met deze ‘Live Resurrection’ van Motorjesus heb je alvast de juiste soundtrack voor een stevig feestje.

Luc Ghyselen (75)

Drakkar Records

Tracklist: 1. Intro 2. Tales From The Wrecking Ball 3. Motor Discipline 4. King Collider 5. The Dead Army 6. Karate Interlude 7. Fist Of The Dragon 8. Fuel The Warmachine 9. Re-Ignite 10. King Of The Dead End Road 11. Back In The Action Car 12. Destroyer 13. The Damage 14. The Howling 15. Return Of The Demons 16. A New War 17. Motorjesus 18. Dirty Pounding Gasoline 19. Outro