Dragonlore: Lucifers Descent

Ben je fan van epische heavy metal, true metal à la Manowar, bands als King Diamond? Check dan alvast dit Amerikaanse vijftal van Dragonlore. Voor zover we konden achterhalen – vergeef ons als we het mis hebben – is deze ‘Lucifers Descent’ het eerste werkstuk van dit gezelschap. Tien best wel goede tracks krijg je hier te horen die tradtional heavy metal uitademen. Dan weet je het al: stevige drumpatronen, pulserende basslijnen, krachtige riffs en melodieus klinkende gitaarsolo’s. De vocale afwerking bestaat uit krachtige cleane vocalen en hoge uithalen die wat doen denken aan een jonge Rob Halford of aan King Diamond. Voor vernieuwing ben je dus absoluut niet aan het juiste adres bij Dragonlore. En alhoewel we best wel een streep traditionele heavy metal kunnen waarderen, horen we hier toch te veel clichés opduiken die het werkstuk zeker niet slecht laten klinken, maar toch eerder, zeker op gebied van songwriting, niet echt boven de goede middelmaat uit laten stijgen. Of om het met andere woorden te stellen: Dragonlore doet zijn uiterste best om ons over de streep te trekken – en slaagt daar in tijdens de eerste twee, drie nummers – maar raakt uiteindelijk niet veel verder dan wat goedkeurende hoofdknikjes. En, eerlijkheidshalve moeten we dan melden dat Dragonlore met ‘Lucifers Descent’ geen wereldschokkend album heeft afgeleverd. Daar er tegenwoordig elke week tientallen releases op onze deurmat vallen die we net iets of veel interessanter vinden, zullen we moeten vaststellen dat ‘Lucifers Descent’ van Dragonlore ergens onderaan de stapel zal komen te liggen om niet echt veel meer boven water te komen. Niet onaardig dus, maar daar houdt het eigenlijk ook al op.

Luc Ghyselen (65)

Iron Shield Records ISR 088-20/C

Tracklist: 1. Lucifers Descent 2. At The Mercy Of Kings 3. Destroyer Of Thee Undead 4. Blood Of The Barbarian 5. Hand Of The Gypsy 6. Saved By Love 7. Witchunt 8. Lord Of Illusion 9. Tomb Of Alalu 10. Driving Out The Demons