Darkest End: Winter’s Blood (ep)

Liefhebbers van melodic death metal hebben er met Darkest End een nieuwe band bij om in de gaten te houden. Darkest End werd in 2017 opgestart door gitarist / bassist Steven Ouzo en vocalist Kostas Lolis. Later kwamen daar de overige bandleden bij: Kostas Tsifopoulos (drums), Eva Stamati (vocals) en Kostas Chatzopoulos (synthesizer, keyboards). Het debuut van dit vijftal, deze ‘Winter’s Blood’ ep, telt vijf nummers. Opener ‘Lost Astray’ start wat aarzelend met rustige klanken om dan krachtig op te bouwen. Eens de rauwe en ruwe vocalen van Kostas hun opwachting maken, ontvouwt zich een stevige dreigende sound zonder het melodieuze aspect uit het oog te verliezen. Wat wisselingen in tempo in ritme zorgen voor variatie. ‘Raven Cry’ gaat op dit elan verder, maar zorgt dit keer voor een paar rustpunten in het nummer zelf. ‘Cybele’ opent weer rustiger met melodieus gitaarwerk. Voor het eerst komen ook de kristalheldere vocalen van Eva op de voorgrond piepen. Ze zorgen meteen voor een extra accent en een enorm contrast met de rauwe vocalen van Kostas. Dat Kostas ook clean kan zingen horen we tijdens het melodieuze ‘Live Again’. ‘Downfall’ mag eindigen, maar doet ons van de vijf tracks het minst. ‘Winter’s Blood’ is een visitekaartje geworden voor Darkest End, een band die nog wat moet groeien willen ze daadwerkelijk internationaal meespelen. De vrouwelijke vocalen mogen, naar onze bescheiden mening, gerust nog iets meer uitgespeeld worden, terwijl ook de wisselwerking tussen krachtige death metal passages en meer melodieuze stukken nog meer in de verf mag worden gezet.

Luc Ghyselen (70)

Infinity Entertainment

Tracklist: 1. Lost Astray 2. Raven Cry 3. Cybele 4. Live Again 5. Downfall