Blood Eagle: To Ride In Blood & Bathe In Greed III (ep)

Blood Eagle, een Deense death metal band die in 2010 werd opgestart, zorgde in 2013 voor een fel gesmaakte ep die ‘Kill Your Tyrants’ als naam meekreeg. Tot een paar maanden terug bleef het eigenlijk wel verdacht stil rond dit gezelschap. Dan kregen we een eerste deel van ‘To Ride In Blood & Bathe In Greed’ te horen en dat smaakte best naar meer. Daarna volgde nog een tweede ep (‘To Ride In Blood & Bathe In Greed II’) en nu is er dus het derde deel van wat eerst als een full-album op de markt zou komen. Drie tracks telt deze laatste worp nog en Blood Eagle gaat gewoon verder waar men ophield met krachtige, stevige en best wel agressief en brutaal klinkende death metal waar ook een pak melodie in verwerkt wordt. Vernieuwend? Nee, allerminst. Goed en stevig? Beslist een volmondige ja. Moet je elk deel in huis halen van deze trilogie? Eigenlijk wel, want zo kan je jezelf een mooi beeld vormen waarvoor deze Blood Eagle precies staat. Je mag, en moet, de band onderbrengen in het vakje death metal, maar vergeet niet dat er ook een deel melodie en vooral een stuk groove metal in terug te vinden is. Dit laatste trio tracks bewijst dit nogmaals. En als je slechts een van de drie deeltjes in huis wil halen, wat we hier bij MUSIKA een zonde vinden, kies dan, zeker als je houdt van gedreven en energieke death metal, voor dit derde deel. (Maar een beetje death metal liefhebber moet alle drie de delen in huis halen.) Je wordt, honderd procent zeker, niet ontgoocheld.

Luc Ghyselen (85)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. A Life That Rots Away 2. Worship The Wolf 3. Wall Of Hate