Hellehond: Verslonden

Hellehond is een nieuwe speler uit de Nederlandse black metal scene. Het viertal deed wel reeds ervaring op bij o.a. Asphyx, Wederganger en Rectal Smega zodat je ook, zij het minieme, accenten van die bands in de sound van Hellehond waar neemt. Hellehond staat voor pure uiterst rauwe black metal die wat doet denken aan Hellhammer, Bathory en vroege Celtic Frost, maar helaas niet dat zelfde top niveau haalt. Maar opgelet, wie voor nietsontziende koude black metal gaat, zal met ‘Verslonden’ een aantal uurtjes zoet zijn. Ook wij durven toegeven dat we frequent stevig mee aan het headbangen waren op de sound van het kwartet. Toch moeten we er ook bij vermelden dat een aantal keer wat distortion het geluid vergald. Al kan dit niet echt de pret vergallen, want na een halfuurtje moet je reeds op de repeat-knop gaan drukken. Maar, nogmaals, wie houdt van pretentieloze onversneden pure grimmig klinkende black metal is hier aan het juiste adres. Of zoals in de promo talk vermeld staat: “By caveman for cavemen. Music lovers … stay away!”. En daar kunnen we ons perfect in vinden. ‘Verslonden’ is verkrijgbaar op cd en op vinyl: aan u de keuze.

Luc Ghyselen (68)

Iron Bonehead Productions

Tracklist: 1. Kardoes 2. Verslonden 3. Rattenmantel 4. Onbegraafbaar 5. Hamerslagen 6. Over De Kling 7. Kerkerlust