Running Wild: Crossing The Blades (ep)

Een ep op de markt brengen om de pijn van het lange wachten wat in te korten voor de fans: het is een gegeven dat steeds meer bands gebruiken. Zo ook het Duitse Running Wild. Running Wild stond, en staat nog steeds voor een mix van heavy metal, power metal en speed metal. De band met nog steeds Rock ‘n’ Rolf (gitaar, vocals) aan het roer heeft er al een heel lange en best wel succesvolle carrière opzitten. De band ging immers reeds in 1979 van start en heeft zelfs een voorgeschiedenis als Granite Hearts die terug gaat tot 1976. Een korte onderbreking tussen 2009 en 2011 stopte de creativiteit van de band maar heel even en sindsdien stoomt Running Wild, genoemd naar het gelijknamige Judas Priest nummer uit 1978, onverstoorbaar verder. Vier tracks telt deze ep, waarvan er drie nieuwe eigen nummers zijn. Drie nummers die zowel krachtig, gedreven en energiek uit de speakers knallen en die ervoor zorgen dat we nu al uitkijken naar het nieuwe album dat er ergens in 2020 zou aan komen. Nummer vier is een gedreven en energieke versie van ‘Strutter’, origineel van Kiss uit hun titelloze debuut van 1974: meteen een mooi eerbetoon aan Kiss. Maar het zijn de drie mooi opgebouwde energiek rockende eigen nummers die ons het meest bekoren. En of je dan kiest voor het titelnummer, het stevige ‘Stargazed’ of de mooie afsluiter ‘Ride On The Wild Side’ als beste nummer, maakt voor ons niets uit: wij kijken uit naar het nieuwe full-album.

Luc Ghyselen (85)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. Crossing The Blades 2. Stargazed 3. Strutter 4. Ride On The Wild Side