Haunt: Mind Freeze

Het Amerikaanse Haunt ging in 2017 van start, eerst nog als een √©√©npersoonsproject van Trevor William Church die je misschien ook bekent is als frontman bij Beastmaker. Met Haunt stippelt hij een koers uit die classic hard rock (seventies styled) en traditional heavy metal (eighties styled) laat samensmelten tot een geheel. En de man moet boordevol inspiratie zitten want deze ‘Mind Freeze’ is ondertussen het derde full-album, terwijl ook reeds twee ep’s en evenveel splits in de discografie prijken bij Haunt. Voor deze ‘Mind Freeze’ laat Trevor (bass, gitaar, vocals) zich bijstaan door Daniel “Wolfy” Wilson (drums), Taylor Hollman (bas) en John Tucker (gitaar). Negen nummers telt het album die krachtig en stevig rockend uit de speakers knallen. Vernieuwend is het absoluut niet, maar Haunt zorgt wel voor goed opgebouwde nummers die ons telkens opnieuw over de streep trekken. Bass en drums zorgen voor een stevige en uiterst solide basis, de riffs klinken krachtig, de gitaarsolo’s zijn stuk voor stuk melodieus en top. Ook de vocalen zijn in orde en passen wonderwel samen met de afgeleverde muziek. ‘Mind Freeze’ van Haunt zal zeker geen slecht figuur slaan in een collectie hard rock / heavy metal, maar er bovenuit steken zal het album ook niet, daarvoor maakt Haunt te weinig het verschil met tal van andere bands in dit (sub)genre.

Luc Ghyselen (70)

Shadow Kingdom Records SKR 181

Tracklist: 1. Light The Beacon 2. Hearts On Fire 3. Mind Freeze 4. Divide And Conquer 5. Saviors Of Man 6. Fight Of Flight 7. Have No Fear 8. On The Stage 9. Voyager