Human Fortress: Reign Of Gold

Het Duitse Human Fortress ging in 1999 van start en zorgt ondertussen dat deze ‘Reign Of Gold’ het zesde full-album is. Nog steeds houdt het gezelschap vast aan zijn kenmerken: power metal die melodisch en episch klinkt met mooie accenten medieval folk. Elf nummers, als we de heel korte instrumentale intro ‘Imminence’ meetellen, krijg je dit keer te horen waarin kracht en melodie mooi samengevoegd worden. De krachtige vocalen van Gus Monsanto die Jioti Parcharidis vervangt sinds het vierde full-album (‘Raided Land’ (2013)), klinken steeds overtuigender, terwijl de heren muzikaal geen enkel steekje laten vallen. Drums (Apostolos “Laki” Zaios) en bass (André Hort) zorgen voor het stevige en krachtige fundament en worden daarin ondersteund door een dik en stevig toetsentapijt (Dirk Liehm) en de krachtige riffs van de gitaartandem (Torsten “Todd” Wolf en Volker Trost). Ook de melodieuze meestal vingervlugge solo’s kunnen ons bekoren. Het zestal weet ons zodoende nummer na nummer te overtuigen en dankzij de mooie medieval folk accenten die op tijd en stond opduiken, krijgen de nummers heel wat variatie mee. Echte uitschieters konden we niet ontdekken tussen de nummers daar voor elk nummer de lat even hoog wordt gelegd. De opbouw van elk nummer is mooi, het arrangement knap zodat de heren hier opnieuw een heel sterk genre gebonden album hebben afgeleverd. Fans van o.a. Ordan Ogan zullen hier van smullen. Naar het schijnt wil Human Fortress dit album extra ondersteunen met een heel aantal concerten – iets wat vroeger niet altijd het geval was – dus, … waar wachten jullie nog op heren promotors? Enkel op basis van dit album staan wij, van MUSIKA, al op de eerste rij, want dit is zo’n drie kwartier puur genieten van melodic power metal.

Luc Ghyselen (85)

AFM Records

Tracklist: 1. Imminence 2. Thunder 3. Reign Of Gold 4. Lucifer’s Waltz 5. Bullet Of Betrayal 6. Shining Light 7. Surrender 8. The Blacksmith 9. Martial Valor 10. Legion Of The Damned 11. Victory