Eerste Full Moon X-mas Black & Death Fest op 27 december.

Er is nog een nieuw event in het Vlaamse metal landschap, want op 27 december kunnen liefhebbers van black metal en death metal hun hartjes ophalen tijdens de eerste editie van Full Moon Xmas Black & Death Fest in Eventhall te Torhout. Zeven band zullen er die avond van de partij zijn.

Antzaat komt uit de buurt van Heist-op-den-Berg alwaar de band in 2015 werd opgestart. Dit black metal gezelschap zorgde in 2017 voor een vijf tracks tellende ep.

Oceans Burning komt uit de buurt van Antwerpen en zorgt voor death metal waarin je heel wat melodie kan in ontdekken. Het vijftal is pas actief sinds 2018 maar kon ons, van MUSIKA, reeds overtuigen tijdens hun doortocht op Frietrock eerder dit jaar te Retie.

Het Limburgse Ars Veneficium is reeds een tijdje langer bezig, meer bepaald sinds 2013. Dit black metal gezelschap zorgde zorgde reeds voor twee ep’s, een full-album (‘The Reign Of The Infernal King’ (2016)) en een eerder dit jaar op de markt gebrachte split met Ulvdalir.

Over Fractured Insanity kunnen we eigenlijk kort zijn. Deze death metal ging in 2004 van start en zorgde reeds voor drie full-albums (een vierde is op komst). De heren bezorgden ons, van MUSIKA, dit jaar reeds een aantal krachtige en gedreven shows, en we zijn er van overtuigd dat dit niet anders zal zijn tijdens deze eerste editie van Full Moon Xmas Black & Death Fest.

Coldborn timmert reeds sinds 2007 aan een muzikale carrière die zich situeert in black metal middens. Mastermind Norgaath zorgde in 2016 voor het enige album dat de discografie van Coldborn siert: ‘Lingering Voidwards’.

The Committee is een internationaal black metal gezelschap dat in 2007 van start ging. Het gezelschap zorgt voor een mix van atmospheric black metal waarin je ook heel wat invloeden uit doom in terug vindt. Twee full-albums hebben de heren ondertussen op de markt.

Thurisaz mag afsluiten. Deze West-Vlaamse band ging in 1997 van start als Modilium en wijzigde de naam tot Thurisaz in 2000. De band heeft reeds vier knappe full-albums op zijn actief en zorgt voor een donkere en beklijvende mix van atmospheric death metal, doom en black metal.

Meer info omtrent de eerste editie van dit Full Moon Xmas Black & Death Fest vind je op https://www.facebook.com/events/s/full-moon-xmas-black-death-fes/278897899586651/