Meshiaak: Mask Of All Misery

Meshiaak (of Messiah vrij vertaald) zijn toe aan het vervolg op debuut ‘Alliance Of Thieves’, één van de verrassende albums uit 2016. Ondertussen hebben we de sound van dit progressive thrash ensemble leren kennen. ‘Mask Of All Misery’ brengt tien nummers, goed voor ongeveer vijftig minuten. Het nieuwe album gaat verder waar hun debuut ophield. Anders gezegd, je mag dit album blind aanschaffen, want onaangename verrassingen staan je niet te wachten. Dit is stuff voor de fans van Savage Messiah, Annihilator, Metal Church, etc. ‘Mask Of All Misery’ brengt je vijftig minuten lang melodische trash waar je evengoed rustig naar kan luisteren als op headbangen. Soms gaan ze al eens feller tekeer, zoals bijvoorbeeld in ‘City Of Ghosts’ en ‘Face Of Stone’. Er is ook tijd voor een meer ingetogen nummer zoals ‘Doves’. Ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat we deze Australiërs binnenkort op menig festival aan het werk zullen zien. Dit is passepartout metal die eigenlijk een zeer breed publiek kan aanspreken. Zou het kunnen dat Mascot na Volbeat opnieuw een voltreffer in huis heeft?

Frederik Blieck (80)

Mascot Records

Tracklist: 1. Miasma 2. Mask Of All Misery 3. Bury The Bodies 4. City Of Ghosts 5. Face Of Stone 6. Tears That Burn The Son 7. Doves 8. In The Final Hour 9. Adrena 10. Godless