Crystal Viper: Tales Of Fire And Ice

Crystal Viper is terug van niet zo heel lang wegeweest te zijn. ‘Tales Of Fire And Ice’ is hun zevende album. Het laatste dateert van 2017, ‘Queen Of The Witches’. Crystal Viper staat garant voor oer klassieke metal op AFM Records. Ik vermoed dat ze daar al ondertussen tot het meubilair behoren. Crystal Viper is een band waarvan je weet wat je er aan hebt en die regelmatig hun fans verblijden met een nieuw album. Marta Gabriël is het boegbeeld van de groep en ook wel bekend van haar rock ’n roll couture lijn, Thunderball Clothing. Marta zingt ondertussen ook nog bij Moonchamber. U hoort het goed. Marta is een bezige bij die zonder omkijken haar ding doet. Dit levert wat Crystal Viper betreft onschuldige tijdloze heavy metal op. Niks speciaal, niks abominabel. Je bent fan van Crystal Viper of je bent het niet en zal het niet worden. Alle nummers klinken vrij melodische en gestript van scherpe kantjes. Op het einde krijg je zoals gewoonlijk een cover cadeau. Die verschilt meestal tussen cd en lp. Dus de die hard fans moeten twee versies kopen om alle nummers te horen. Een ramp is dit niet gezien de democratische prijzen die AFM hanteert. Op de cd vind je ‘Dream Warriors’ van Dokken, op de vinyl ‘Alone’ van I-Ten. Crystal Viper mag wel eens toeren, want veel waren ze nog niet te zien in onze regionen. Het nieuwe album is overigens voorzien van een mooie hoes, het resultaat van een raadpleging van de fans, aangezien er controverse was rond de zeg maar lelijke originele hoes. Veel doet het er niet toe. Crystal Viper zal met dit album een status quo realiseren, maar de fans zullen er alvast niet om balen.

Frederik Blieck (79)

AFM Records

Tracklist: 1. Prelude 2. Still Alive 3. Crystal Sphere 4. Bright Lights 5. Neverending Fire 6. Interlude 7. Under Ice 8. One Question 9. Tomorrow Never Comes (Dyatlov Pass) 10. Tears Of Arizona 11. Dream Warriors