Angel Witch: Angel Of Light

Soms gaat ons hartje een stik sneller slaan als we een nieuw album binnen krijgen van een band waar we in een ver verleden een heel goed gevoel bij hadden. Dit is in ieder geval wat bij ons gebeurde bij het in de bus krijgen van ‘Angel Of Light’, het nieuwe album van Angel Witch. Het Britse Angel Witch is immers een “oudgediende” uit onze jeugdjaren. Angel Witch werd in 1976 opgestart door gitarist / vocalist Kevin Heybourne als Lucifer. Na een paar wijzigingen in de line-up besliste men om vanaf 1978 verder te gaan als Angel Witch. Na wat singles, demo’s en een ep werden wij attent gemaakt op deze band middels het lichtjes fantastische eerste full-album uit 1980: ‘Angel Witch’. Wij waren meteen verkocht aan de krachtige en toch melodieuze sound van het gezelschap. Die immens hoge verwachtingen werden nooit meer volledig ingelost en door strubbelingen met de line-up en het feit dat de band ook vaak een tijdlang op non actief stond, verloren we eerlijk gezegd Angel Witch een beetje uit het oog. Sinds 2008 lijkt de band, met nog steeds Kevin Heybourne als frontman aan het roer, terug van weggeweest. We waren dan ook enorm opgetogen toen we hoorden dat Angel Witch in 2017 te Roeselare zou te zien zijn. Maar, oei, wat waren we ontgoocheld na het zien en horen van de set toen. En toch zijn we blij dat we nu een nieuw full-album van de band mogen verwelkomen. Maar om meteen alle misverstanden uit de wereld te helpen: het acht tracks tellende nieuwe album, ‘Angel Of Light’, is echt wel goed, krachtig en stevig, maar kan niet tippen aan het debuut uit 1980. Eigenlijk weet Angel Witch hier track na track te overtuigen en kan je stevig headbangend en luchtgitaar spelend uit de bol gaan op elk van de vrij lange nummers op deze ‘Angel Of Light’. Elk nummer straalt een energieke kracht uit, wordt overtuigend en gedreven neer gezet, en koppelt kracht aan melodie. Best wel zoals we van de heren hadden verwacht zodat ‘Angel Of Light’ een heel typische Angel Witch plaat is geworden die elke liefhebber van heavy metal, en meer bepaald NWOBHM, in zijn of haar collectie mag staan hebben. Maar een nieuwe knaller van formaat zoals het legendarische ‘Angel Witch’, het titelnummer van het allereerste album, vind je niet terug.

Luc Ghyselen (85)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Don’t Turn Your Back 2. Death From Andromeda 3. We Are Damned 4. The Night Is Calling 5. Condemned 6. Window Of Despair 7. I Am Infamy 8. Angel Of Light