Sodom: Out Of The Frontline Trench (ep)

Sodom werd in 1981 opgestart door Aggressor en Tom Angelripper. Die laatste houdt ook nu nog steeds de touwtjes stevig in handen bij dit thrash metal gezelschap. Volgens Tom is deze nieuwe ep er om te tijd tussen twee albums, het meest recente dateert van 2016 (‘Decision Day’), korter te maken voor de fans. ‘Out Of The Frontline Trench’ telt vijf tracks. Opener ‘Genesis 19’, een nummer over de teloorgang van Sodom en Gomorra, is een voorsmaakje voor het nieuwe album: een stevig uit de kluiten gewassen thrash metal nummer dat liefhebbers van het genre en van de band zelf naar waarde zullen weten te schatten. Ook ‘Down On Your Kness’ en ‘Out Of The Frontline Trench’ zijn stevige en krachtig beukende nieuwe nummers die exclusief voor deze release bestemd zijn. Voor deze nummers haalde Tom inspiratie uit de eerste wereldoorlog en geloof me: het lijkt of je middenin de waanzin bent belandt die WO I was. Daarna volgt ‘Agent Orange’, een nummer dat in 1989 als titelnummer werd gebruikt voor het album dat nu dus zijn dertigste verjaardag viert. Je krijgt wel een nieuwe versie te horen met de huidige line-up – naast Tom (bass, vocals) hoor je Frank Blackfire en Yorck Segatz op gitaar en Husky op drums. Afsluiter is een live versie van ‘Bombenhagel’, een furieus stuk dat een zaal volledig uit zijn dak kan doen gaan. Meteen een heel leuke ep die een brug slaat tussen wat Sodom vroeger op de markt bracht en waar de heren tegenwoordig naar toe werken.

Luc Ghyselen (80)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. Genesis 19 2. Down On Your Knees 3. Out Of The Frontline Trench 4. Agent Orange 5. Bombenhagel