Child Bite: Blow Off The Omens

Indien je een interessante mix van punk, rock en metal wil, raden we deze maand Child Bite aan. Het trio uit Detroit wist onder onze radar te vliegen, terwijl ze reeds sedert 2005 bestaan. ‘Blow Of The Omens’ is immers al hun vijfde album tussen een zee van ep’s en singles. Muzikaal gezien zijn ze heel moeilijk te vatten. De energieke noise rock / metal / punk komt vergezeld van de theatrale, dramatische en charismatische vocalen van Shawn Knight, die naar onze mening enorm opkijkt naar Jello Biafra (Dead Kennedys, Lard). Ook het soms tegenstribbelende gitaarwerk drukt een enorme stempel op dit album. Stilzitten is enorm moeilijk op deze ADHD muziek, maar het echt ondergaan en vatten blijkt eveneens een uitdaging. Meerdere luisterbeurten zijn dusdanig geen overbodige luxe. De band heeft duidelijk een eigen geluid, en een artistieke invalshoek. Ze lijken ons dan ook perfect geschikt voor Housecore Records van Phil Anselmo. Dat dit wat deuren heeft kunnen openen is dan ook wiedes. Zo mochten ze de hort op met Superjoint Ritual, Down (niet toevallig beide bands van Phil Anselmo), Voivod en Unsane. ‘Blow Of The Omens’ werd trouwens opgenomen onder de begeleiding van legendarische producer Steve Albini (Nirvana, Pixies, Neurosis, Mogwai, The Stooges,…). Als je het ons vraagt bevinden de heren zich net op dat artistieke doch zware gebied waar men soms bands als Melvins, Swans en Unsane ook aantreft. Geef het in ieder geval eens een luisterbeurt en zie of u zwicht voor Child Bite.

Levi De Luycker (82)

Housecore Records

Tracklist: 1. Mock Ecstasy 2. The Stimulus Gorge 3. Vexed Life 4. They All Look Away 5. Become An Animal 6. The Wrong Ones Breed 7. Persistence Award 8. Disposable Hysteria 9. Blow Of The Omens