Ghostreaper: Straight Out Of Hell

Ghostreaper is een project van Mikk Hollenberg, je misschien bekend van Voodoma. Voor dit project zorgde Mikk voor gitaar, bass en keyboards. Drums en percussie laat hij in de bekwame handen van Wolle Haitz. Extra accenten worden gelegd door een aantal gastmuzikanten die allen een schuilnaam mee krijgen: Session Guy (banjo), Art Piano (piano), Hector Alx (harmonica), Trumpet Groovez (trompet) en Caro Teruel (cello). Allemaal muzikanten die uit verschillende landen van de wereld aan dit project hebben meegewerkt. Voor elk nummer op dit album, ‘Straight Out Of Hell’ telt er tien, ging hij ook op zoek naar een andere lead vocalist(e). Ook die artiesten komen van over de volledige wereld: Deibys Artigas (Venezuela), Sandra Bullet (Portugal), Eric Castiglia (Italië), Onur Kaplan (Turkije), Danny Kross (Algerije), Diane Lee (Zwitzerland), Laut Lindmae (Estland), Jordy Noran (USA), Michael Thionville (Duitsland) en Evgen Zoidze (Oekraïne). Muzikaal kiest Mikk, of moet ik zeggen Ghostreaper, voor een mix van melodic metal, heavy metal en power metal die echt wel heel aanstekelijk werkt. De knap gecomponeerde en gearrangeerd songs staan er werkelijk, worden mooi, krachtig en stevig gebracht en zorgen voor een vloeiend geheel waar eigenlijk niets op aan te merken is. En als elke vocalist zich dan nog perfect van zijn taak kwijt, verkrijg je een heel aangenaam album te horen. Dit is allemaal dik in orde op dit album. De tien nummers hebben als gemeenschappelijk thema het “wilde westen” meegekregen en je ziet aan paar taferelen, toen cowboys en outlaws nog de dienst uitmaakten, uit die periode van de V.S zo langs je heen komen. We kunnen dan ook besluiten dat Ghostreaper met ‘Straight Out Of Hell’ een mooi opgezet project is geworden die zorgt voor aanstekelijke melodic metal. Liefhebbers van het (sub)genre doen er goed aan dit album eens te checken. We durven wedden dat ze deze ‘Straight Out Of Hell’ aan hun collectie zullen willen toevoegen.

Luc Ghyselen (90)

Pride & Joy Music PJM 12104

Tracklist: 1. Sons Of The Gun 2. High Noon 3. Bad Moon Rising 4. Desperados 5. Snakes & Slaves 6. Black Widow 7. House Of Hell 8. Darkness Of Sin 9. Straight Out Of Hell 10. Farewell