Prong: Age Of Defiance (ep)

Prong draait al een hele tijd mee in de muzikale metalwereld. Mastermind, gitarist en vocalist Tommy Victor startte de band in 1986 op. Tussen 1997 en 2002 werd de band op non actief gezet, maar intussen draait Prong weer stevig mee in de mallemolen van album maken en toeren. Om de tijd tussen twee full-albums wat aangenamer te maken voor de fans werd deze vijf tracks tellende ep op de markt gebracht. Je krijgt er twee nieuwe nummers te horen en drie nummers die live werden opgenomen tijdens hun doortocht in Berlijn in 2015. De nieuwe nummers – titelnummer ‘Age Of Defiance’ en ‘End Of Sanity’ – openen en laten een gedreven maar typische sound voor Prong horen: krachtig, gedreven en een mooi symbiose van groove metal met thrash metal en crossover. De live opgenomen nummers – ‘Rude Awakening’, ‘Another Worldly Device’ en ‘Cut Rate’ – gaan eerder de richting van crossover / thrash metal uit. Een echte “must have” is dit niet geworden, maar liefhebbers van Prong zullen natuurlijk maar wat blij zijn met de twee nieuwe nummers, die, naar onze smaak, beter klinken dan de drie live opgenomen nummers waar geen publiek te horen is. Het is moeilijk om een echt waarderingscijfer te kleven op twee nummers, zodat echte fans van de band dit waarschijnlijk veel te laag zullen vinden. Anderzijds zijn we niet echt achterover gevallen van het nieuwe werk van Prong.

Luc Ghyselen (65)

Steamhammer / SPV

Tracklist: 1. Age Of Defiance 2. End Of Sanity 3. Rude Awakening 4. Another Worldly Device 5. Cut Rate