King: Coldest Of Cold

Wij, van MUSIKA, waren nogal overdonderd door het debuut van dit Australische trio. ‘Reclaim The Darkness’ schudde onze bureaus in 2016 deftig door elkaar met een knap staaltje van hoe we black metal graag horen. Dat de heren hun debuutalbum konden uitbrengen op een label waar we ook albums van o.a. Keep Of Kalessin, Satyricon, Warduna, … konden vinden, zorgde er natuurlijk voor dat we toch wel hoge verwachtingen koesterden, maar die werden probleemloos ingelost. Nu hebben de heren – nog steeds gitarist Dave Hill, vocalist Tony Forde en drummer David Haley – al een stukje meer ervaring opgedaan middels een paar tournees doorheen Australië en Nieuw-Zeeland en een heel pak concerten in hun thuisland als support act. En dat vind je ook terug in hun nieuwe nummers. Echt vernieuwend is het allemaal niet, maar dat hoeft helemaal geen belemmering te vormen om deze ‘Coldest Of Cold’ een deftige kans te geven. Het trio zorgt immers voor uiterst knap gearrangeerde en goed gecomponeerde nummers waar melodie en kracht perfect worden samen gesmeed tot een wervelend en beklijvend geheel. Nog steeds zorgen immens krachtige drumpatronen, stevige riffs, melodieuze gitaarsolo’s en immens brutale en agressieve vocalen voor de dreigende en donkere nummers. Met mooie wendingen in tempo en ritme en hier en daar wat extra opsmuk zorgt King ervoor dat ‘Coldest Of Cold’ opnieuw diep op je inwerkt. Van zodra de eerste tonen van opener ‘Conquer’ weerklinken, voel je dat het goed zit en dat je mee wordt genomen op een wervelende reis doorheen het door King uitgetekende (melodic) black metal landschap. Ze weten perfect je aandacht vast te houden en na afloop van afsluiter ‘My Master My Sword My Fire’ druk je heel automatisch op de repeat knop van je cd-speler. King zorgt op deze ‘Coldest Of Cold’ voor tien tracks die in niets moeten onderdoen voor nummers van meer gereputeerde bands. En doen ze dit keer ook Europa aan om dit schitterende album in de verf te zetten?

Luc Ghyselen (95)

Indie Recordings

Tracklist: 1. Conquer 2. Mountains Call 3. Coldest Of Cold 4. One More War 5. King 6. In The Light Of The New Sun 7. Beyond The Exosphere 8. Star 9. Ways Of The Forest 10. My Master My Sword My Fire