Scarleth: Vortex

Het Russische Scarleth is terug met ‘Vortex’. En ik heb de indruk dat ze goed nagedacht hebben hoe het verder moest met de band. De vorige twee albums kon je onderbrengen in het straatje symfonische metal van niveau. Deze ‘Vortex’ voegt iets toe aan het bestaande recept en maakt van de band een nieuwe band die klaar is om de komende jaren met verfriste energie hard toe te slaan. Je moet ze dan wel de kans geven uiteraard. ‘Vortex’ opent explosief met ‘Feel The Heat’. Als u ze niet voelt bij het luisteren van dit nummer, dan valt u ofwel onder de categorie pooldieren ofwel bent u dood maar weet u het nog niet. Scarleth valt kortweg te omschrijven als melodische ultra power metal met adembenemend mooie vrouwelijke vocalen. Geen idee wat er in Rusland gaande is, maar ik heb zo het idee dat ze daar moeten gedacht hebben: “wat ze elders kunnen, kunnen we ook, maar dan nog ietsje beter”. Het Rode Gevaar staat vandaag synoniem voor het feit dat dat u lichtjes verslaafd kan geraken aan geweldige Russische metal. Laat ze maar komen, onze Russische vrienden. Ze zijn meer dan welkom. En we zullen nieuwe zangeres Ekaterina Kapshuk op handen dragen. Gitarist Viktor Morozov verandert blijkbaar per album van frontvrouw. De laatste, Oksana Element, ging naar Carmilla, maar blijkbaar verandert de band binnenkort van naam (to be continued). Terug naar ‘Vortex’. Die telt dus elf superleuke nummers met voldoende variatie en een top productie. Dit zou genoeg moeten zijn om zij die de band niet kennen nieuwsgierig te maken. Rockshots Records wordt stilaan een label met een meer dan aardige portfolio.

Frederik Blieck (89)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Feel The Heat 2. No Return 3. Be What You Are 4. Passion 5. No More Letters 6. Guardian Angel 7. Escape From Your Embrace 8. Остання зоря (Ostannya Zorya) 9. Pain Is My Name 10. Final Curtain 11. Break The Chains