Cannabis Corpse: Nug So Vile

Het Amerikaanse death metal gezelschap Cannabis Corpse laat opnieuw van zich spreken middels dit zesde full-album. Ondanks een resem aan wisselingen in de line-up sinds de opstart in 2006 blijven de broertjes Hall – Phil “Landphil’ (bass, vocals) en Josh “Hallhammer” (drums) – trouw aan het uitgangspunt: op ludieke wijze hulde brengen aan marihuana, reefer en weed mits korte (allen tussen de iets meer dan twee minuten tot vier minuten) songs in pure old style death metal traditie. Samen met nog enkel gitarist Adam Gulliams werden dit keer elf nummers ingeblikt voor deze ‘Nug So Vile’. Muzikaal zit het snor indien je houdt van no nonsense pretentieloze death metal. Het klinkt bij momenten wat rommelig, maar geen mens die zich daaraan zal storen. De rauwe vocalen van Phil zijn niet echt aan mij besteed en klinken me te steriel, te vlak in de oren. En eigenlijk is dit een beetje het geval voor het complete album. Ik wil niet beweren dat er geen wijzigingen in tempo en ritme langskomen, maar als ik het totaalbeeld bekijk van dit album is dit toch wat te vlak naar mijn smaak. Wie echter houdt van die old school aanpak krijgt hier elf tracks aangeboden die op smaak gebracht zijn met de nodige dosis marihuana. Tja, het zal wel iets zijn van “ je houdt ervan of het doet je weinig tot niks”. Ik behoor alvast tot die tweede categorie.

Luc Ghyselen (58)

Season Of Mist SOM 527

Tracklist: 1. Conquerors Of Chronageddon 2. Nug So Vile 3. Blunt Force Domain 4. Cylinders Of Madness 5. Blasphemy Made Hash 6. Cheeba Jigsore Quandary 7. Edibles Autopsy 8. Dawn Of Weed Possession 9. The Cone Is Red (Long Live The Cone) 10. The Ultimate Indicantation 11. From Enslavement To Hydrobliteration