Axxis: Best Of EMI-Years

De rockveteranen van Axxis vieren met dit dubbele compilatiealbum hun dertig jarig bestaan. Ze hebben hiervoor vierentwintig nummers geselecteerd uit hun eerste vijf uitgebrachte albums en deze klassiekers allemaal heropgenomen met een hedendaagse productie. De huidige line-up bestaat uit zanger Bernhard Weiß, keyboardspeler Harry Oellers, gitarist Matthias Degener, bassist Rob Schomaker en drummer Dirk Brand. In 1988 werd een demo voorgesteld en dat leidde tot een contract met het grote EMI Electrola platenlabel. Hun debuutalbum ‘Kingdom Of The Night’ van 1989 zorgde dat ze geschiedenis schreven als best verkochte debuut album van een Duitse hard rock band. De plaat werd uitgebracht in Europa, Canada, Japan, Australië en de VS, verkocht onmiddellijk meer dan 100.000 exemplaren en vond tot op de dag van vandaag bijna een kwart miljoen kopers. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een symbool in de heavy metal wereld dankzij hun solide muzikale basis van traditionele rock van de seventies en eighties. Daaruit hebben ze de afgelopen drie decennia een eigen stijl gedistilleerd. De reeks op dit album begint met het eerste nummer van hun debuut en eindigt met ‘The Show Is Over’ van Voodoo Vibes uit 1997. Zanger Bernhard Weiß en keyboardspeler Harry Oellers die er al van de beginjaren bij zijn, zijn nog steeds actief in de band en zijn verantwoordelijk voor het schrijven van nummers. Meer dan anderhalf uur krijgen we het beste uit hun beginjaren. Nummer per nummer bespreken is echter zinloos, maar de complete combinatie is een goede referentie van “het betere werk”. Wie de band live aan het werk wil zien, kan dit op de talrijke festivals in binnen- en buitenland (inclusief de eerste keer in Rusland), een jubileumtournee in bepaalde steden en twee grote jubileumconcerten in Memmingen en Bochum. Ook nog eens meegeven dat je de band kan zien op de eerste Blu Ray ‘Bang Your Head With Axxis’, die eerder dit jaar al uitgebracht werd.

Rocking Klingon (84)

Phonotraxx

Tracklist: CD 1: 1. Living In A World – Kingdom Of The Night 2. Kingdom Of The Night 3. Never Say Never 4. Fire And Ice 5. Young Souls 6. Love Is Like An Ocean 7. The Moon 8. Tears Of The Trees 9. Kings Made Of Steel 10. Save Me 11. Touch The Rainbow 12. Rolling Like Thunder / CD 2: 13. Ships Are Sailing 14. Little Look Back 15. Face To Face 16. Stay Don’t Leave Me 17. Little War 18. Brother Moon 19. Waterdrop 20. Ecstasy 21. C’est La Vie 22. Just A Story 23. Helena 24. The Show Is Over