The New Roses in Zik Zak.

Op zondag 15 december is het Duitse The New Roses te gast in Zik Zak te Ittre. Het Belgische WildHeart mag als support act aantreden.

The New Roses werd in 2007 opgestart. Een eerste full-album, ‘Without A Trace’, kwam er 2013 en sloeg meteen aan. Vooral dankzij een heleboel concerten maakte de band naam en faam in het hard rock wereldje. ‘Dead Man’s Voice’ uit 2016 bevestigde en een tournee met The Dead Daisies volgde. Ook opvolger ‘One More For The Road’ kreeg goede kritieken en de daarop volgende concerten bevestigeden nogmaals de uitstekende live reputatie van de band. Eerder dit jaar was er dan ook nog ‘Nothing But Wild’ (Napalm Records). Wij, van MUSIKA, zagen The New Roses ondertussen al een paar keer aan het werk en waren steeds onder de indruk.

Het Belgische WildHeart hoeft hier eigenlijk geen voorstelling meer. Dit gezelschap heeft twee erg knappe full-albums op de markt waarvan ‘No Love’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is. – Voor review zie onze rubriek “CD Review”. – Verwacht je aan een gedreven en energieke set in een mix van hard rock, sleaze, glam metal.

Beide bands staan, naar onze bescheiden mening, steeds garant voor knallende live shows. Dat was eerder dit jaar ook reeds het geval op WildFest (voor review, zie onze rubriek “Concert Review”). Meer info i.v.m. dit concert vind je op https://www.zik-zak.be/project/thenewroses-wildheart/