A Bear Called Panda: A Bear Called Panda

Dit is het titelloze debuutalbum van het Belgische A Bear Called Panda. Het gezelschap zorgt niet enkel voor een leuke bandnaam maar ook de pseudoniemen voor de artiesten zelf zijn luek. Xin Di (vocals), Malu Malu (vocals), Da Wei (gitaar, vocals), Xing Ni (bass), Yu Han (drums) en Dan Dan (keyboards). Dit zestal tastte eerder reeds de markt af dankzij een drietal singles die het vrij goed deden op een paar hitlijsten bij onze noorderburen. Hier, op de bureaus van MUSIKA, lieten die geen belletjes afgaan. En terwijl dit veertien tracks tellend album intussen zijn rondjes afmaalt in onze cd-speler, vinden wij dit niet slecht, maar we gaan er ook geen slapeloze nachten aan hebben. We horen een mix van hard rock, classic rock, wat punk met invloeden die zowel uit de jaren zeventig komen als meer moderne invloeden uit de jaren negentig. En alhoewel een aantal songs knap en stevig rocken, blijven we toch op onze honger zitten ondanks het feit dat sommigen fragmenten best wel aanstekelijk werken. We horen immers ook een pak ideeën langs komen die we eerder al beter hebben horen passeren. We moeten dan ook eerlijk, en misschien wel hard zijn voor A Bear Called Panda: veel meer dan dertien in een dozijn vinden we dit niet. Goede intenties ten over, maar te veel clichés passeren het revue. Leuk en aardig om eens te horen, maar daarna zal dit album ergens achteraan in een kast belanden om nooit meer aan de oppervlakte te komen.

Luc Ghyselen (58)

Sausage Orphans Records

Tracklist: 1. henry Winkler 2. Destruction 3. Spank Me With Love 4. Smarter 5. Captain Love 6. The Mule 7. Shake it! (‘Till You Break It) 8. Sunblock Infinity 9. Spinning World 10. Alligator 11. Blind Pig 12. Live It Up 13. Alter Ego 14. No Money