The Last Reign: Prelude (ep)

The Last Reign is een melodic death metal uit het Amerikaanse Buffalo, New York dat in 2015 werd opgestart. Na een eerste full-album, ‘Expulsion From Paradise’ (2016), en wat concerten kwamen de eerste barsten in de line-up. Enkel gitarist Brian Platter is er tegenwoordig nog bij van de originele line-up. Nieuwkomers zijn sinds begin dit jaar Seth Welty (bass), Vince Mayer (drums,gitaar) en Adam Svensson (vocals). Dit drietal deed eerder al ervaring op bij andere bands. ‘Prelude’, een drie tracks tellende ep, is dus een nieuwe start van The Last Reign. En op basis van deze drie nummers, het debuut hebben we nog niet eerder gehoord, heeft The Last Reign duidelijk bestaansrecht. Niet dat het viertal het warm water opnieuw heeft uitgevonden, maar de nummers zijn mooi opgebouwd, klinken zowel krachtig als melodieus, en worden goed vertolkt. Krachtige drums, stuwende basslijnen, stevige riffs, lichtjes ruw klinkende vocalen, melodieuze gitaarsolo’s: het is allemaal voorhanden. Nee, we vallen niet meteen stijl achterover, maar die drie nummers mogen beslist gehoord worden en vallen niet uit de toon naast nummers van meer gereputeerde melodic death meatl bands. ‘Prelude’ is zodoende een aangename kennismaking geworden met dit vernieuwde viertal en hopelijk krijgen we binnenkort een full-album te horen van de heren zodat we ons een beter beeld kunnen maken van The Last Reign.

Luc Ghyselen (78)

Independent Release

Tracklist: 1. Denouement 2. Annhilation 3. Only For One Weak