Lokale helden: Muddy Dish

Donderdag 31 oktober was Muddy Dish te gast in cafe Den Buro te Heule. Deze band van vier vrienden, hard rock en metal fans uit regio Kortrijk – Gullegem, speelden drie jaar geleden een drietal nummers op een jubileum feest van één van hun vrienden. De enthousiaste reacties van het aanwezige publiek en de kick van weer op een podium te staan deed de band opnieuw goesting krijgen om verder te gaan met Muddy Dish. Wekelijkse repetities, en nu dan eens een optreden wakkerde de inspiratie en het enthousiasme aan om eigen nummers te schrijven en geen coverband te worden. En daar waren de “fans” in een volgelopen café Den Buro best gelukkig mee, want Muddy Dish speelde drie kwartier lang eigen nummers en die mochten er best zijn. Een zeer aangename mix van metal en rock stijlen zorgden voor een gevarieerd optreden. We hoorden invloeden van Black Sabbath, de rock en roll van Volbeat en het funky aspect van Faith No More. En dit allemaal gebracht door drie toch wel zeer goede muzikanten. De drums zijn technisch erg goed, de gitarist kon zich echt uitleven met enkele mooie riffs maar vooral de bassgitarist haalde een erg hoog niveau en de bass was in vele nummers prominent aanwezig. De zang was prima en gevarieerd en werd vol overgave gezongen door de “Old Bastard”, de naam die hij zichzelf toebedeelde op zijn sweater. Zowel de band als de fans (vooral veel vrienden van de bandleden) beleefden een leuke muzikale avond met een lokale band die veel coverbands zou doen verbleken. Een pluim voor het muzikale talent van deze vier heren maar vooral voor de creativiteit om zelf hun eigen, prima nummers te schrijven en deze ook live nog eens zeer goed te brengen. Dat smaakt naar meer. Alleen jammer dat er geen “merchandising” was. Op naar een eerste album?

Tekst: Bart Verlinde.