Exmortus: Legions Of The Undead (ep)

Exmortus is terug na ‘The Sound of Steel’ uit 2018 met een nieuwe ep én een nieuw platenlabel. ‘Legions Of The Undead’ opent de gelijknamige ep in stijl. De unieke mix van thrash, heavy en speed metal zijn we ondertussen gewoon, maar het moet gezegd dat het niveau nog steeds hoog is van zodra je dit nummer hoort. Gewoontjes, is iets dat Exmortus niet kent, met uitzondering van gewoon goed. Het tweede nummer, ‘Swallow Your Soul’, levert het mooiste bewijs van waartoe Exmortus in staat is. Het derde nummer is een cover van Danny Elfman, ‘Beetlejuice’. Misschien herinnert u zich de film nog uit 1988. Indien u nog te jong was of niet geboren, best misschien eens deze Tim Burton prent proberen te zien. In elk geval slagen ze erin om een nummer van een soundtrack te verwerken tot iets wat live goed zou kunnen werken en op plaat uitzonderlijk goed klinkt. Ze doen hetzelfde met ‘Psycho Theme’. Is er misschien een nieuw genre in de maak? In elk geval klinkt dit zeer verfrissend. Met ‘Night On Bald Mountain’ overschrijden ze een lijn, waarbij er geen terugkomen aan is. Hier geraak je mee weg of helemaal niet. U zult dit nummer ongetwijfeld kennen of herkennen, maar wat Exmortus ermee doet laat ik aan uw appreciatie over. Ik vind het in elk geval geweldig leuk, maar ik weet niet wat de meesten ervan zullen denken. Exmortus doet op een kwartiertje volgens mij waar sommige bands zelfs in hun hele carrière nog niet in slagen, namelijk vijf geslaagde nummers schrijven.

Frederik Blieck (90)

M-Theory Audio

Tracklist: 1. Legions Of The Undead 2. Swallow Your Soul 3. Beetlejuice (Danny Elfman cover) 4. Psycho Theme (Bernard Hermann cover) 5. Night on Bald Mountain (Modest Mussorgsky cover)