Sonata Arctica op 7 december in Izegem.

Op zaterdag 7 december is het Finse Sonata Arctica te gast in Cultuurhuis De Leest te Izegem. Dit concert wordt georganiseerd door de VZW Feed The Fire en voor Sonata Arctica staat dit in het teken van hun “The Raven Still Flies Over Europe”-tournee.

Sonata Arctica ging in 1996 van start als Tricky Beans. Een kort momentje gebruikte men ook de naam Tricky Means, maar sinds 1999 gaat de band onder de naam Sonata Arctica door het leven. Deze power metal band zorgde in hun rijkgevulde carrière reeds voor elf full-albums waarvan ‘Talivyö’ dat eerder dit jaar op de markt kwam het meest recente is. (Voor review zie onze rubriek “CD Review”.) Zowel drummer Tommy Portimo als vocalist Tony Kakko zijn er reeds bij van in het begin. En het is vooral die laatste die zijn stempel drukt op de sound van de band.

Mee op deze tournee met Sonata Arctica zijn Edge Of Paradise en Temple Balls. Het Amerikaanse Edge Of Paradise ontstond in 2011 toen vocaliste Margarita Monet en gitarist Dave Bates elkaar ontmoetten. Het gezelschap zorgt voor een mix van hard rock en heavy metal waarin je ook invloeden uit industrial metal en symphonic metal in kan terug vinden. De band heeft twee albums op de markt en een derde, ‘Uinverse’, wordt op 8 november op de markt gebracht.

Temple Balls is een Finse hard rock / glam metal / Sleaze band. Het gezelschap zorgde reeds voor twee full-albums en is vooral populair in Japan. In onze contreien is de band nog niet zo bekend, maar daar kan dit concert verandering in brengen.

Met twee bands die nog heel wat te bewijzen hebben – Edge Of Paradise en Temple Balls – en een van de toonaangevende Finse power metal bands, is dit een concert die liefhebbers van het genre en zeker van Sonata Arctica moet kunnen aanspreken. Wij, van MUSIKA, zitten reeds te popelen om Sonata Arctica opnieuw aan het werk te zien en te horen. En we zijn ook razend benieuwd naar de prestaties van zowel Edge Of Paradise als van Temple Balls. Meer info over dit concert vind je alvast op volgende facebookpagina: https://nl-nl.facebook.com/events/cultuurhuis-de-leest/sonata-arctica-supports-at-de-leest-izegem-belgium/322434715335259/

Foto’s Sonata Arctica @ De Effenaar, 2017: Luc Ghyselen.