Eclipse, Biebob.

Eclipse, support: Junkyard Drive – 01/11/2019 – Biebob, Vosselaar.

Op een triestige vrije dag als de eerste november traditioneel is, komen twee bands uit het “heuge neurden” een streepje muziek brengen, die een gelaten sfeer helemaal weten om te keren. Na een vlotte rit kwam ik toe, met slechts een twintigtal mensen aan de deur die stonden te wachten. Maar eens binnen bleek het publiek stilletjes toe te komen. Tegen de eerste band kon beginnen, was een half zaaltje gevuld geraakt. Intussen konden we in de stemming geraken met onder andere ‘Forever Young’ van Tyketto en ‘Hot Cherie’ van Hardline.

Junkyard Drive: Toen de heren op het podium kwamen, zag ik dat de gitarist een bloemetjeshemd aanhad. De heren straalden heel wat uit nog voor ze een noot gespeeld hadden. En toen hun opener de boxen uit knalde kwam alles goed. De heren hadden een gedrevenheid die je spontaan deed glimlachen, en dat op een eerder klein podium door dat ze op hun eigen drum speelden en die natuurlijk veel plaats innam op het al kleine podium. Een ganse reeks nummers deden de Biebob schudden en lieten de temperatuur geleidelijk oplopen. ‘Geordie’ zorgde voor een leuke pauze al is dat met een powerballad relatief. ‘Sweet Little Dreamer’ en ‘Sucker For Your Love’ deden de boel terug ontploffen. Afsluiter ‘Home’ moesten we natuurlijk niet letterlijk nemen want Eclipse stond nog te popelen om hen af te lossen. Een meer dan voortreffelijke opener!

Eclipse: Een dagje later dan de bedoeling is, kwamen de heren geschminkt als Halloween verrassing het podium op. Een stukje Dimmu Borgir, een stukje Mayhem, een beetje Abbath en een beetje Ghost, het was geslaagd. Ook de nieuwe gitarist Victor Crusner was mee, die Magnus Ulfstedt vervangt. In Hamburg was Magnus nog mee toen ik hem op Indoor Summer Festival kon bewonderen. Opener ‘Viva La Victoria’ van het nieuwe album was eenzelfde opener dan in Hamburg, maar toen was het album nog niet uitgekomen en konden we niet veel van dit nieuwe album horen. Intussen is het album vlotjes over de toonbank geschoven en werd de setlist een stuk meer door de nieuwkomers bepaald. Daar na kwamen nog ‘Mary Leigh’ en ‘Blood Wants Blood’, tevens van het nieuwe ‘Paradigm’ album. Verder enkele klassiekers en toen ook het nieuwe ‘Shelter Me’ eraan kwam, vertelde Erik dat dit nummer op een morgen geschreven werd tijdens het drinken van een tas koffie. Ook Dave, die normaal bij de merchandise staat, mocht het podium op en geschminkt als Ace Frehley speelde hij een nummer mee op gitaar. Zo hoorden we ook dat de roadie een goede gitarist, bassist en drummer is. Handig als iemand ziek valt, zei Erik, die ook deze keer een rode en zwarte schoen aanhad. De betrokkenheid tussen publiek en band was groot, het meezingen was het tastbare resultaat daarvan. Enkele keren nam Erik de gsm van een filmende fan in de hand en ging iedereen van de band in close-up filmen. De klassiekers ‘I Don’t Wanna Say I’m Sorry’ en ‘Never Look Back’ sloten de avond af waarna nog uitgebreid de fans, Biebob en crew bedankt werd. Een avondje om op terug te kijken!

Met dank aan Cindy Duchene.

Tekst en foto’s: Andy Maelstaf.