Kickin Valentina: Chaos In Copenhagen (ep)

Voor de fans van dirty rock ’n roll en sleaze rock is er eindelijk een nieuwe Kickin Valentina, zij het een mini-album en geen volledig. Ook nieuw is de frontman: D.K. Revelle. Blijkbaar was er een klein gaatje in het tourschema over en had platenmaatschappij Mighty Music wat studiotijd over waardoor het een en het ander met elkaar te rijmen viel. De fans van de band mogen blij zijn, want dit korte moment van creativiteit leverde de geboorte van dit werkje af. ‘Sweat’ opent de debatten en laat ons horen waarom Kickin Valentina wel de moeite waard is om bij stil te staan. We horen een gedreven band met echte bad ass boogie en soms moet dat niet meer zijn als de randvoorwaarden zoals zang, spel en productie in orde zijn. ‘Easy rider’ neemt over van ‘Sweat’ en doet dit met evenveel grandeur. Kan het nog sleazier? Natuurlijk. Luister maar naar ‘Shake Down’. Uiteindelijk krijgen we nog een live versie van ‘Get Ready’ van debuutalbum ‘Super Atomic’, opgenomen op Bang Your Head eerder dit jaar. Met deze ep zet Kickin Valentina zich weer op de kaart. D.K. Revelle bewijst dat hij en waardige opvolger is en zo ziet het er naar uit dat 2020 wel eens een leuk jaar voor de band zou kunnen worden. Vergeet niet uw schoen te zetten met Sinterklaas. Misschien dropt hij wel deze ep erin, vers van de pers.

Frederik Blieck (80)

Mighty Music PMZ 324

Tracklist: 1. Sweat 2. Easy Rider 3. Shake Down 4. Get Ready