Eleine: All Shall Burn (ep)

Eleine is een Zweedse symphonic metal band die in 2011 werd opgestart en met als centrale figuur, en de enige die er nog bij is van de originele line-up, vocaliste Madeleine “Eleine’ Liljestam. De discogarfie van het gezelschap telt momenteel twee full-albums en een pakketje singles. En nu mag je daar dus deze vijf tracks tellende ep aan toe voegen. ‘All Shall Burn’ opent met ‘Enemies’, een gedreven nummer waar de stevige en krachtig sound je mee sleurt vooraleer de vocalen van Madeleine invallen. De song verliest daarmee niets aan kracht en drive. Een extra accentje krijg je met wat mannelijke vocalen en een melodieuze gitaarsolo zorgt voor de kers op de taart. Het titelnummer volgt en ligt mooi in verlengde van de opener. Een stevige en krachtige sound zorgen voor pakken energie. Ook nu weer zorgen wat mannelijke vocalen voor een wat extra’s. Rammstein’s ‘Mein Herz Brennt’ volgt. Een goede versie waar de mannelijke vocalen dit keer primeren en de vrouwelijke vocalen in een bijrol worden geduwd. En dan volgen nog twee pure symfonische versies van eerder opgenomen nummers. De originele versie van ‘Hell Moon’ vind je op het full-album ‘Until The End’ (2018) terwijl ook ‘All Shall Burn’ een puur symfonische kleedje krijgt aangemeten. Leuk om zo het verschil te horen tussen symphonic music en symphonic metal. Met deze ep zorgt Eleine voor een niet onaardig schijfje die de fans in dankbaarheid zullen omarmen. Of ze er echt veel nieuwe fans mee zullen aantrekken betwijfelen we eerlijk gezegd wel een beetje.

Luc Ghyselen (72)

Black Lodge Records

Tracklist: 1. Enemies 2. All Shall Burn 3. Mein Herz brennt 4. Hell Moon (We Shall Never Die) 5. All Shall Burn