Mister Misery: Unalive

Mister Misery is een nieuwe band uit Stockholm opgericht door Harley Vendetta (zang) & Alex Nine (gitaar) in februari 2018. De sound van de band mag je omschrijven als moderne horror rock. Zeg maar melodieuze heavy metal met invloeden uit emocore en occulte metal. Blijkbaar zag Arising Empire er iets in en tekenden ze de band. Daarmee zal het Mister Misery zeker niet aan exposure ontbreken, mocht dat al het geval geweest zijn, want de band zorgt zelf wel een beetje voor promotie. Het klinkt in elk geval zeer toegankelijk en onschuldig. De sound is tot in de puntjes verzorgd en in combinatie met de cleane vocals kreeg je een emocore-gevoel, zij het dat de sound van de band net iets zwaarder uitvalt. ‘My Ghost’ heeft zelfs iets van Avatar: oordeel zelf. ‘Legion’ klinkt zeer stevig. Op sommige ogenblikken heb je soms wel een beetje een déjà-vu gevoel. Met tien nummers in totaal heb je voldoende afwisseling. Als introductie kan dit schijfje zeker tellen. De naam is gevestigd en live zijn ze ongetwijfeld een boeiende band. Ik denk dat ze makkelijk een weg naar een publiek gaan vinden. Iets voor de Marilyn Manson, Avatar, Motionless In White fans en consoorten

Frederik Blieck (79)

Arising Emire

Tracklist: 1. The Blood Waltz 2. You And I 3. Tell Me How 4. My Ghost 5. Legion 6. Dead Valentine 7. Alive 8. Rebels Calling 9. Stronger 10. Live While You Can