Pripjat / Hell:on: A Glimpse Beyond

Een split cd is altijd een beetje een apart gebeuren. In dit geval wordt het Duitse Pripjat gekoppeld aan het Oekraïense Hell:on. Pripjat zouden we als moderne thrash metal kunnen categoriseren. Hell:on heeft een geluid dat eigenlijk nauw aansluit bij dat van Pripjat. De Oekraïeners zijn reeds een vijftiental jaar actief, Pripjat een tiental jaar. Voor Pripjat is dit hun derde release. ‘Chain Reaction’ was hun tweede album en dateert van 2018. Hell:on heeft reeds veel meer releases op hun actief, een tiental. Pripjat mag dit album openen en brengt een vijftal nummers, eigenlijk vier en een lange intro. ‘The Sprawl’ is het minst boeiende nummer, wegens een te hoog gehalte ‘déjà vu’, de overige Pripjat nummers kunnen wel bekoren. Pripjat sluit qua sound aan bij Destruction en Kreator. Wanneer Hell:on het overneemt hoor je wel een ander soort vocals, maar het valt wel op dat de sound van beide bands dicht bijeen ligt. Hell:on klinkt iets zwaarder en trager, en de nummers zijn wat minder geproducet. Er zitten niet echt memorabele songs tussen. Op zich is dit avontuur wel OK, al zou ik durven stellen dat deze release niet extreem hoog op mijn wenslijstje zal komen te staan.

Frederik Blieck (76)

Crawling Chaos Music

Tracklist: 1. A Glimpse … 2. Protect And Secure 3. The Sprawl 4. Birth Control 5. … Beyond 6. Spreading Chaos 7. Ashes Of The Gods 8. B.S.B. 9. Satan (Live)