Chasing Embers: Beckoning Call

Chasing Embers is een alternative metal band uit Oekraïne die werd opgestart door drummer Vladyslav Pospolitak. Gitarist Alexey Hrankyn kwam al vlug aan boord, maar het was eiegnlijk wachten tot vocaliste July Tallina, na een pak mannelijke vocalisten te hebben “versleten”, in 2016 aan boord kwam dat men voor de naam Chasing Embers koos en dat men daadwerkelijk van start ging. De rest van de line-up bestaat uit gitarist Oleksandr Zahorulia en bassist Vladyslav Kachanovskyi. Deze ‘Beckoning Call’ is het debuutalbum van het vijftal. Eerder was er al een single, ‘Badtrip’ (2017), maar die passeerde vrij geruisloos. ‘Bekoning Call’ telt negen nummers die vooral van de hand van Vladyslav Pospolitak zijn, al zorgde ook July Tallina voor een aantal teksten. Het kwintet brengt een mix van rock en metal met wat invloeden van nu metal die uiteindelijk zorgt voor een gedreven en best wel energieke sound waar de drumpatronen en de vooral de vocals met de meeste aandacht gaan lopen. July kan zowel mooi, melodieus en clean uit de hoek komen als zeer krachtig en overtuigend met stevige screams uitpakken. Bass en gitaren vallen minder op in het geheel al zorgen die natuurlijk voor een kloeke omkadering dankzij strakke riffs. Op veel gitaarsolo’s hoef je echter niet te rekenen. In ieder geval laat Chasing Embers hier een goede en volwassen indruk na en mag dit debuut er dus best wezen. Liefhebbers van female fronted metal mogen deze Chasing Embers zeker op hun “wanted”-lijstjes noteren. Indien je niet overtuigd bent, check dan even het wereldwijde web, want de band heeft ook een paar videoclips online. Zo vind je er een van hun allereerste single, maar ook twee van nummers die op dit debuut prijken: ‘Silent House’ en ‘Spiritual’.

Luc Ghyselen (75)

Independent Release

Tracklist: 1. Beckoning Call 2. Desires And Fears 3. Spiritual 4. High Stakes 5. Carnage 6. Silent House 7. Drown With Me 8. Last Night Tonight 9. The Moonman